avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratorul refuza accesul pe terasa pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratorul refuza accesul pe terasa pentru reparatii pluviala

Buna ziua,

Am cumparat de curand un apartament la etajul 4/4 in sectorul 3. In urma cu cateva zile pluviala a pocnit de la ploi deasupra apartamentului meu. Stiam de aceasta problema si eram pregatita sa o repar. Problema este: administratorul sustine ca pot face reparatiile doar in dreptul apartamentului meu, fara a avea acces pe terasa pentru a vedea de ce s-a infundat pluviala. Eu platesc acum inlocuirea si reparatia, dar fara sa o curete de pe acoperis, nu se va infunda iar? Mi se refuza accesul pe terasa pe motiv ca aceasta e iesita din garantie si pot strica ceva pe acolo. Nu imi incalca dreptul de a-mi repara locuinta?
Ba , da va incalca dreptul de a repara acoperisul.
Mai mult, ar trebui sa se implice chiar el side asemnea presedintele. Vorbiti cu presedintele de bloc si eventual cu membrii comitetului de bloc.
Cand i-am spus prima data ca am apa pe pereti a inceput sa spuna ca nu exista fond de reparatii, ca si lui ii ploua in casa si ca asteapta sa vina primaria cu izolarea termica pentru ca oamenii sunt saraci si nu au bani sa plateasca reparatia terasei. Sub mine toate apartamentele sunt izolate termic. Nu mi se pare ca n-ar avea bani. Administratorul nici macar nu a venit sa vada ca nu e vb de terasa, ca e vb de pluviala sau poate e vb de o teava orizontala, de care, din cate stiu, trebuie sa ma ocup doar eu, nu si administratia.
Anca_gabi a scris:

Mi se refuza accesul pe terasa...

Pentru ca este zi de sarbatoare sa privim lucrurile pozitiv si in gluma. Administratorul asociatiei are dreptate: terasa este necirculabila si nu trebuie sa se plimbe sau sa intervina asupra acestora proprietarii.
Dumneavoastra sesizati in scris problema catre presedintele asociatiei.
Administratorul are, prin lege, obligatia sa verifice sesizarea dumneavoastra si sa ia masuri urgente pentru limitarea pagubelor. Se va discuta imediat in comitetul executiv care are obligatia, tot conform legii, sa repare terasa care este parte comuna, proprietate comuna si exact pentru aceasta exista asociatia de proprietari cu presedinte, comitet, administrator...
Probabil ca s-au suparat pe duneavoastra ca aveti initiativa #-o
Lasati-i pe cei care conduc si administreaza sa realizeze lucrarea iar dumneavoastra doar colaborati cu ei, sesizati, reclamati, participati la receptie, achitati la asociatie suma ce vi se repartizeaza proportional cu suprafata apartamentului dumneavoastra, asa cum se repartizaeza tuturor vecinilor dumneavoastra indiferent de etajul la care au apartamentul...

Cititi si aici
www.avocatnet.ro/content/for...
1-Terasa imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere/reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari.
2-Administratorul de imobil in calitatea de simplu angajat al asociatiei de proprietari,legal,nu detine autoritatsi competenta sa dispuna masuri contrare intereselor proprietarilor,el avand competenta sa execute deciziile si hotarariile adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv .
3-Sesizati oficial problema cu care va confruntati reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie care are obligatia sa desfasoare acte/activitati in interesul general al proprietarilor pentru buna functionare a partilor comune constructii/instalatii din imobil
Multumesc pentru raspunsuri

Am aflat ca nu avem presedinte de asociatie. Mi s-a permis accesul cu mentiunea sa nu afle vecinii. Daca ma gaseste cineva acolo, nu are ce sa imi spuna, nu? Pentru ca nu fac nimic ilegal daca imi repar partea mea dar trec peste apartamentele lor.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Inundatie de la inst pluviala mihaelacristina_toma mihaelacristina_toma In balconul vecinului de deasupra mea se afla scurgerea pluviala a 3 garsoniere.Cand sunt ploi de intensitate mai mare in bucataria si in dormitorul meu se uda ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)