avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator/politie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator/politie

Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca stau cu ligheane si oale de 2 saptamani. Asta nu ar fi nimic(!!!), insa de azi noapte nu mai am nici curent electric, pt ca apa s-a infiltrat in sistemul electric care acum e in scurt circuit. Am sunat presedintele de bloc, administratorul, nu sunt de gasit, evident. Intrebarea mea este daca pot chema politia in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:03, 27 Februarie 2012
La noi in bloc imediat dupa ce a stat ninsoarea/viscolul am organizat o "claca" cu toti locatarii(care erau ,intr-o sambata ), si am lopatat toata zapada de pe acoperis, am facut partie dupa care am chemat ISU si a luat toata zapada de langa bloc. Dv. ce credeti ca face presedintele, iti da el* zapada de pe acoperis??. Pune mana pe lopata si curata zapada de pe terasa blocului, cheama si catva vecini din bloc, in 1-2 zile veti avea terasa uscata, cum este si a noastra. Iarna nici nu se izoleaza acoperisul (asta daca aveti fonduri de reparatii ce nu aveti ce face cu el).
Problema este ca am incercat cu lopata si se ia si cartonul de pe acoperis...Cel mai grav punct este cu instalatia electrica si mi se pare firesc sa aduca administratorul electrician si sa suporte costurile. Ideea este ca in continuare nu este de gasit. Dar zapada a fost curatata, asa cum s-a putut...
Politia nu are ce sa faca in acest caz. Este necesar sa urmati calea administrativa in acest caz, respectiv o instiintare in scris catre asociatia de proprietari, teoretic sunt obligati sa va raspunda in termenul legal. Daca aveti apartamentul asigurat, folositi asigurarea. Daca nu aveti asigurare, nu vi se raspunde la instiintare, nu se iau masuri pentru reparare, nu aveti alta varianta decat sa va reparati singur si apoi sa chemati in judecata asociatia de proprietari pentru desbagubiri.
Terasa este proprietate comuna a tuturor proprietarilor din imobil.
Curatarea zapezii cu lopata de pe terasa poate degrada prin loviri accidentale foarte posibile in aceasta maniera hidroizolatia.

Daca hidroizolatia este in stare buna, apa din topirea zapezii sau din ploi se scurge pe coloanele pluviale, lasand terasa curata.
Daca hidroizolatia este intr-o stare precara, atunci nici curatarea zapezii nu va face sa nu se produca infiltratii.

@nini02
In cazul dv. faceti o sesizare scrisa in doua exemplare catre presedintele asociatiei si cand este program de incasare o depuneti la administrator care trebuie sa o inregistreze in registrul de documente al asociatiei, iar pe exemplarul dv. pe care il luati sa va dea numar de inregistrare.
Asociatia trebuie sa se ocupe de reparatia terasei si nu este admisibila nicio justificare ca nu sunt bani sau ca proprietarii nu vor sa plateasca. Este obligatia asociatiei sa tina proprietatea comuna in stare buna de functionare si intretinere prin orice mijloace.
Solicitati reparatia de urgenta!

In cazul in care nu primiti raspuns sau primiti un raspuns neconvenabil va puteti adresa biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie sau.....puteti actiona in judecata asociatia de proprietari cu obligatia de a face.
Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)
Infiltratii apa valisanda valisanda Stau la etajul4 , care din pacate este si ultimul. Exista infiltratii de apa de la topirea zapezii sau atunci cand ploua. Asociatia este constituita la nivel ... (vezi toată discuția)