avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca lucrez 2 ore/zi pot avea probleme la obtinerea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca lucrez 2 ore/zi pot avea probleme la obtinerea indemnizatiei pentru CCC?

Buna ziua,lucrez de 4 ani la o firma care in ultimul an m-a trecut in contract cu 2 ore.Este vreo problema in obtinerea indemnizatiei de 600 leidaca cumva raman insarcinata?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 28 Mai 2012
Programul partial nu constituie o problema. Conditia este realizarea din activitati a veniturilor supuse impozitarii pe o perioada de 12 luni anterior nasterii copilului.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este cnditionata la durata timpului de munca stipulata in c.i.m. .. prin urmare, veti beneficia de indemnizatia de CCC indiferent daca aveti timp partial sau norma intreaga , cu conditia ca in ultimul an anterior datei nasterii copilui timp de 12 luni sa aveti realizate venituri din salarii, venituri din activitati i ndependente si venituri din activitati agricole supuse impozitului pe evnit.

Art. 2 din OUG nr.111/2010:
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie
lunară.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca par-time TINA2005 TINA2005 Buna ziua!Daca am contract de munca cu 4 ore pot beneficia de imdemnizatia de crestere copil? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Daca am contract de munca pe 2ore/zi pot beneficia de indemnizatia minima de 1232 lei? este vreo problema daca vor fi doar 10 luni de contract in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil manu07 manu07 Am ctr cu 4 ore, si imi depun actele pentru incasarea indemnizatia de crestere copil(mentionez ca sunt tata), as putea sa-mi schimb ctr de la 4 la 8 ore, ma ... (vezi toată discuția)