avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii acoperis

Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de raspusul pe care l-am primit de la parter.Vecinul care locuieste acolo mi-a spus ca imi da doar o paret din bani deoarece diferenta ar constituio lucrarea de izolatie a dusumelei apartamentului sau pe care a realizat-o singur pe la subsol cu polistiren de 5cm.Vecine asa cum vrei sa punem toti pentru acoperis la fel trebuie sa punem toti pentru izolatia '' tavanului''subsolului pe care am facut-o singur .Inrebare:care este baza legala pentru care acest lucru(mie mise pare o imbunatatire adusa apartamentului lui)si ce pot eu face?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:33, 2 Iunie 2012
Daca acoperisul necesita reparatii , luati legatura cu seful de scara, presedintele si administratorul "Asociatiei de Locatari sau Proprietari" si stabiliti o sedinta in care sa dezbateri aceasta problema. La reparatia acoperisului trebuie sa contribuie toti locatarii ;mica diferenta consta in metrii patrati ce-i detine fiecare, in sensul ca se va calcula diferit ,deci succes !
Inteleg ca vecinul de la parter vrea de la ceilalti locatari partea corespunzatoare din "lucrarea de izolare a suprateranului blocului de subsolul neizolat".
Aceasta lucrare este susceptibila de a aduce foloase indirecte tuturor locatarilor. Cu certitudine va poate supune numai un expert (constuctii sau evaluare termica).
Daca foloseste tuturor, toti trebuie sa contribuie.

Pe de alta parte, lucrarile "comune" nu se fac dupa ureche, ci cu acordul majoritatii locatarilor ori in caz de urgenta. Abia atunci se poate pretinde impartirea costurilor.
1-Vecinul de la parte rezulta ca prin initiativa privata a inteles ,fara acordul asociatiei de proprietari sa intervina asupra partii comune,respectiv l"ucrarea de izolatie a dusumelei apartamentului sau pe care a realizat-o singur pe la subsol cu polistiren de 5cm."
Legiutorul prin art 11 al (2) din L nr 230/2007 precizeaza
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune ,fara a obtine mai intai acordul asociatiei de proprietari

Avand in vedere ca lucrarea este ,realizata chiar de catre proprietar,acesta nu a facut precizarea ca detine proces verbal de receptie si garantia pentru lucrare,astfel incat eventuala lucrare nu poate fi consemnata in cartea tehnica a condominiului
Vecinul putea ridica pretentia achitarii c/v lucrare in situatia in care lucrarea ar fi fost executata cu acordul asociatiei de proprietari,prin unittaea acreditatea si care sa emita la final documentele justificative si garantie,cand asociatia ar fi negociat si asumat prin semnatura presedintelui si stampila ca sumele utilizate sa fie recuperate de la toti proprietari de pe tronson
2-Terasa imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere/reparatie implica responsabilitatea exclusiva a presedintelui de asociatiei,care detine autoritatea si competenta ca in interesul general al proprietarior sa desfsoare acte/actiuni prin care sa asigure buna functionare a partilor comune constructii si instalatii din imobil
Lucrarea vecinului de izolare a subsolui poate fi asemanatoare cu izolatia exterioara pe care as face-o singur dupacare as cere bani la toti locatari.Precizez ca blocul nostru este izolat doar la et.2-3 din bani propietarilor acelor apartamente
marianelena a scris:
...Vecine asa cum vrei sa punem toti pentru acoperis la fel trebuie sa punem toti pentru izolatia '' tavanului''subsolului...

Daca veciunul a facut acea lucrare de in casa lui, e treaba lui si cheltuiala lui. Dar daca a facut lucrarea sub apartamentul sau, la subsol atunci vecinul dumneavoastra are dreptate si costul lucrarii se repartizeaza ca si costul repartiei terasei, tuturor proprietarilor conform suprafetei apartamentelor.
Dar atat proprietarul de la parter cat si cel de la ultimul nivel trebuie sa solicite comitetului executiv al asociatiei, condus de presedinte, sa constate necesitatea efectuarii lucrarii iar lucrarea se face sub coordonarea asociatiei conform legii 230/2007 si HG 1588/2007. Asociatia repartizeaza costul lucrarii conform suparafetelor apartamentelor si suporta cheltu7iala din fondul de reparatii adunat pe acelasi criteriu, adica proportional cu cota indiviza de proprietate.
Asadar discutati cu presedintele asociatiei si nu cu vecinul de la parter.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolarea termica la subsol trebuie suportată doar de cel care stă la parter? Ionimagda Ionimagda Stau la parter intr_un bloc nou si nu este izolat dedesupt si este foarte frig ,intrebarea este trebuie sa o fac eu singura izolatie nu tb sa cotizeze toti de ... (vezi toată discuția)
Parte comuna la bloc Bossde_Boss Bossde_Boss SALUT!... Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)