avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte casa


buna ziua,
locuiesc cu parintii intr-un imobil construit in 1974. nu avem acte de proprietate propriu-zise, decat rol. cand avem nevoie cerem la primarie adeverinta de ex. cand am schimbat cartea de identitate. intrebarea mea este: ce demersuri am de facut in vederea obtinerii unui act de proprietate avand in vedere faptul ca bunicul meu , care fiind trecut ca titular in rol a decedat.. in asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:52, 5 Iunie 2012
Ati dezbatut masa succesorala in urma decesului buniculu?
da dar verbal ..inca nu s.a pus nimic pe hartie..si nu stiu ce ar trebuii sa fac...
1. Obtinerea calitatii de mostenitor de pe urma bunicului.
2. varianta administrativa a constatarii dreptului de proprietate in baza art. 23 din legea 18/1991 - Ordinul Prefectului. Presupune depunerea unui dosar la primarie, care contine (de principiu):
- cerere;
- acte stare civila ale mostenitorilor bunicului;
- certificat calitate mostenitor de pe urma bunicului
- extras registru agricol 1986-1990 si registru cadastral 1990 pentru pozitia aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal pentru imobil (tot de la primarie);
- schita cadastrala a imobilului realizata de un expert autorizat 9plan amplasament 1/2000)
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din acte este mai mica decat cea din teren.
3. intabularea curtii in baza OP si a casei in baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei, emis tot de primarie.
4. Succes:)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - ce trebuie facut pentru intabulare? coriand coriand Tatal meu are un certificat de mostenitor dobandit in urma decesului bunicilor in 1989,este singur mostenitor fiind singur la parinti.Din 1989 pina in prezent ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)