avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren

Buna ziua.
Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ca s-a mostenit terenul fara act de proprietate iar cand tata s-a dus sa-l treaca pe numele lui nu s-a putut. am umblat pe la o groaza de arhive si nu am reusit sa gasim istoricul terenului in vechime. precizez ca se platesc impozite pe acest teren de catre bunica si apoi de catre tata de peste 60 de ani.
Intrebarile mele sunt:1. ce putem face pentru a dobandi un act de proprietate
2. Putem construi pe acest teren o casa fara a avea acest act de proprietate (avem actul de mostenire)
Cel mai recent răspuns: wolfyman , utilizator 20:04, 22 Decembrie 2011
puteti construi dar nu puteti obtine autorizatia de constructie... daca vreti sa aveti actele in regula ar fi bine sa faceti un proces de uzucapiune...e o posibila solutie... alta ar fi sa faceti cerere pentru a obtine titlul de proprietate asupra terenului prin ordiul prefectului
multumesc frumos, o sa incerc solutia cu prefectul pare mai ieftina pentru inceput.
Adica pot sa construiesc, sa ma dea vecinii in gat la primarie si sa iau amenda?? sau pot construi fara sa iau amenda?!?
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
wolfyman, utilizator
daca terenul este in intravilan nu aveti nici o sansa cu prefectul....
av.antoanelageaman a scris:

daca terenul este in intravilan nu aveti nici o sansa cu prefectul....


Este intravilan, cu costructia bunicii (casa batraneasca), si se afla in sectorul 4
ba eu consider ca aveti toate sansele fiind intravilan.. cred ca in mod eronat a tastat colega mea intrucat nu aveti nici o sansa daca este extravilan nu intravilan...

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Titlu partial de proprietate adriantudorache adriantudorache am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma ajute.intai sa explic despre ce este vorba.mama mea are de la parintii ei o casa batraneasca cu terenul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)