avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concedii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concedii medicale

am un salariat angajat din august 2011, pe lunile decembrie,ianuarie si februarie a fost in concediu fara plata, iar din martie,aprilie ,mai este bolnav de tuberculoza si este incadrat cu salariul de 700 de la ianuarie in prezent, si pe 2011 cu 670ron, cum se face baza de calcul sau cum se completeaza anexa 12 dupa aceste date?

Unitatea ......................................., cod fiscal ............, cu sediul în localitatea ............., str. ............... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., sectorul/judeţul .........., cont ................, deschis la Trezoreria/Banca ......................, vă rugăm a ne vira suma de .............. (.....................) lei, reprezentând diferenţa dintre suma indemnizaţiilor cuvenite (tip indemnizaţii):
- J1 .............................. lei;
- J2 .............................. lei;
- J3 .............................. lei;
- J4 .............................. lei;
- J5 .............................. lei;
şi contribuţia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate datorată de angajator pe luna/perioada ...................., după cum urmează:
- totalul cuantumului prestaţiilor de suportat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru concedii şi indemnizaţii plătite pe luna/perioada .............................., suma: ....................... lei;
- totalul contribuţiilor pentru concedii şi indemnizaţii datorat de angajator pe luna/perioada ........................, suma: ................ lei;
- totalul sumei de recuperat de la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru concedii şi indemnizaţii pe luna/perioada ................., suma: ................ lei.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:42, 6 Iunie 2012
Baza de calcul conform art.12 din OUG 158/2005 actualizata,este alcatuita din venitul realizat pe minimum o luna in ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical.Astfel,pentru determinarea bazei de calcul, cumulati veniturile realizate pe lunile august-noiembrie 2011si impartiti la nr. de zile lucratoare din aceste luni.Sumele rezultate lunar pe certificatul de concediu medical se trec in anexa nr.4(fosta 12) intr-o forma noua fata de cea prezentata de dvs.,la pozitia j1 (incapacitate temporara de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere recuperare sume fnuasa Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am urmatoarea situatie suma suportata angajator 153 lei si suma suportat fnuass 182 lei si contributie concedii in luna respectiva 60 lei suma ... (vezi toată discuția)
Intocmire cerere recuperare concedii medicale fnuass DerGolem DerGolem Buna ziua! Se poate sa-mi spuneti va rog daca am intocmit bine cererea pentru recuperarea banilor de la FNUASS? Am urmatoarele date: Luna ianuarie - 4 ... (vezi toată discuția)
Subiect: anexa 12 fnuass pt.recuperarea conc.med. marianapirvu marianapirvu Subiect: anexa 12 fnuass pt.recuperarea conc.med. poate cineva sa imi trimita un model al anexei 12 gata completat? ce inseamna J1,J2,J3? multumesc (vezi toată discuția)