avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOCIETATE COMERCIALA CUMPARA IMOBIL-TEREN DE LA O ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOCIETATE COMERCIALA CUMPARA IMOBIL-TEREN DE LA O PERSOANA FIZICA

Buna ziua,
As dori niste informatii concrete legate de o societate comerciala care doreste sa cumpere un imobil-teren de la o persoana fizica si plata sa se efectueze jumatate numerar si jumatate prin ordin bancar(suma este 200.000 ron).Din punct de vedere contabil si juridic ar fi bine asa cum am mentionat mai sus, sau exista o limita de plata pt numerar catre persoane fizice? exista o lege unde specifica aceste lucruri?
Multumesc anticipat.
Marian
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:54, 7 Iunie 2012
Conform art. 5 alin. 2, lit. b din OG nr. 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar - valutare, persoanele juridice pot efectua plati in numerar in urmatoarele cazuri: alte operatiuni de plati ale persoanelor juridice cu persoane fizice. In cazul platilor in numerar catre persoane fizice nu este stabilit un plafon maxim.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la persoana fizica pe societate neplatitoare de tva narcispataru narcispataru Buna ziua, As dori sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica pe firma neplatitoare de TVA. Exista modalitati de plata in numerar toata suma( aprox ... (vezi toată discuția)
Ridicare numerar din casa administrator georgetag georgetag as dori sa stiu ce suma de bani (avans spre decontare) poate ridica ,intr-o zi,din casieria societatii, administratorul? suma este tot de 5000 ron, in ... (vezi toată discuția)