avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare autoturism de la persoana fizica pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare autoturism de la persoana fizica pe societate neplatitoare de TVA

Buna ziua,

As dori sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica pe firma neplatitoare de TVA. Exista modalitati de plata in numerar toata suma( aprox 50.000 ron ) sau in rate ( cu acceptul vanzatorului si stipulat in contractul de vanzare - cumparare) ? Se aplica noile reguli de plata din aprilie 2014 cu plafonarea sumelor in tranzactiile dintre persoanele juridice/fizice? Multumesc anticipat pentru rapunsuri !
Cel mai recent răspuns: narcispataru , utilizator 19:31, 1 Iulie 2014
Nu s-a modificat inca OG 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare. Deci puteti efectua plati in numerar neplafonat catre persoane fizice.

Totusi daca tranzactia ar fi depasit 15.000 euro, trebuia declarata la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor:

Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului

Art. 10. -
Intră sub incidenţa prezentei legi următoarele persoane fizice sau juridice:
.....
k) alte persoane fizice sau juridice care comercializează bunuri şi/sau servicii, numai în măsura în care acestea au la bază operaţiuni cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se execută printr-o singură operaţiune sau prin mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele.
Multumesc, ioanbutariu ! Am inteles ca pot plati maxim 5000 de ron in numerar si restul obligatoriu prin transfer bancar, este corect? Nu as vrea sa calc pe bec.
narcispataru a scris:

Multumesc, ioanbutariu ! Am inteles ca pot plati maxim 5000 de ron in numerar si restul obligatoriu prin transfer bancar, este corect? Nu as vrea sa calc pe bec.


Nu este corect. Asta spuneam: inca platile catre persoane fizice sunt neplafonate.
Multumesc pentru sfat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon de plata facturi in numerar yvm yvm Buna ziua In ce conditii poate plati o persoana fizica cu numerar o factura mai mare de 5000 RON? (vezi toată discuția)
Pfa registru de caa VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de PFA,pot incasa ca pfa in casa venituri peste 5000 lei?Va multumesc (vezi toată discuția)
Creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor ContSters109653 ContSters109653 Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat [b]soldul [/b]contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune ... (vezi toată discuția)