avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

vreau sa intreb,tata a murit,eu cu sora mea am mostenit o parte legala.eu daca plec din tara mama mea poate sa lase toata partea ei sora mi? dupa moartea memei,nu se faca jumate,,jumate/
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:54, 7 Iunie 2012
După decesul mamei va trebui să daţi declaraţie de acceptare a succesiunii, în termenul de opţiune succesorală, adică în timp de un an de la deces. Mama dvs. ar putea să întocmească un testament surorii dvs., dar pe care dvs. îl veţi putea ataca sau contesta, fie pentru că vă încalcă rezerva succesorală , adică partea prevăzută de lege din bunurile succesorale prevăzută pentru descendenţi, fie pentru că nu a fost întocmit cu respectarea condiţiilor legale.
mersi.deci intru n cuvant nu poate sa dea sora mi parte ei,inteleg.mai ales ca momentan stam in aceeasi casa toti
V-am spus, mama poate să încheie un act cu sora dvs., dar pe care dvs. îl veţi putea contesta, dacă se va întâmpla aşa ceva .
Mama Dvs poate sa incheie un contract de intretinere cu sora Dvs sau contract de vanzare-cumparare. In cazul in care dispune de partea sa din avere in favoarea surorii sau a unei terte persoane prin liberalitati, Dvs veti putea ulterior decesului mamei , sa invocati reductiunea liberalitatii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce condiții se poate ataca testamentul? Ioan Luca Ioan Luca Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru atacarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament autentic ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Succesiune si donatie, va rog un pic de ajutor ancady2003 ancady2003 Suntem 3 frati (2 surori si un frate) si ne-au murit ambii parinti. Tata in 2003 si mama anul acesta in luna martie. Dupa decesul tatalui s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)