Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal alcool la volan

Dupa aproximativ 2 luni si jumatate de la depistarea in trafic cu alcoolemie sunt in posesia tuturor probelor , respectiv 0,70 prima 0,55 a doua , recalculare 0,85 stau si intreb acum posibile consecinte deoarece urmeaza ca dosarul sa ajunga la parchet!!! Multumesc tuturor celor care vor posta
Cel mai recent răspuns: Iroi , utilizator 07:17, 19 Iunie 2012
Cat a fost pe etilotest?
Riscati maxim o amenda administrativa.
0,42 etilotest , exista si posibilitatea de trimitere in instanta? va multumesc
deci ambele probe v-au iesit sub 0.80 si ati solicitat recalculare la care v-a iesit mai mult.
Oricum, in orice caz, NU veti ajunge in instanta.
Avand in vedere ca valoarea alcoolemiei este sub 0.80 g/l alcool pur in sange, fapta nu constituie infractiune, iar sanctiunea va consta in suspendarea permisul pe o perioada de 90 de zile si aplicarea unei amenzi

De ce ati mai solicitat recalcularea alcoolemiei in conditiile in care valorile erau sub 0.80g/l alcool? Ca sa va ingreunati situatia mai mult?
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
nu eu am solicitat recalcularea ci politistul care a vrut sa vada care a fost valoarea in momentul oprii in trafic acesta fiind scopul , deoarece din momentul testarii cu etilo pana la recolatarea primei probe au trecut 50 de minute....., acum zilele viitoare dosarul v-a pleca la parchet cu o propunere pentru solutionare , oare daca recalcularea a iesit usor peste 0,80 se va finaliza administrativ cel mult banuiesc , astept pareri Multumesc

Alte discuții în legătură

0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool bugiualina bugiualina in data de 14 08 2010 sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,59 in etilotest la singe 1,10 prima proba 1,25 a doua proba ,pe data de 03 01 2011 a ... (vezi toată discuția)