avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transcriere proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transcriere proprietate

Ce varsta trebuie sa aiba un minor ca sa poata fie transferat pe numele lui o proprietate ( imobil ),si daca se poate face treaba asta.Mentionez ca s-ar putea ca o sa fiu executat silit si sa incerc sa nu las ca executorul sa-mi ia un alt imobil.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 17:45, 19 Iunie 2012
Capacitatea de exercitiu a persoanei fizice este aptitudinea omului de a-si exercita drepturile civile si de a-si îndeplini obligatiile civile, prin încheierea de acte juridice civile (art. 5 alin. 3 din decretul nr. 31/1954). Potrivit art. 11, „nu au capacitate de exercitiu: minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani; persoana pusa sub interdictie. Pentru cei care nu au capacitatea de exercitiu, actele juridice se fac de reprezentantii lor legali”. În art. 9 se prevede: „Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exercitiu restrânsa. Actele juridice ale minorului cu capacitate restrânsa se încheie de catre acesta cu încuviintarea prealabila a parintilor sau a tutorelui”.


Se poate un raspuns mai pe intelesul oamenilor simpli.Pot transcrie proprietatea pe numele copilului minor ca sa nu pierd imobilul???
Multumesc
Proprietatea se poate transcrie daca minorul are varsta de 14 ani. Daca nu,se poate si asa,insa in locul sau vor semna parintii.

Insa sa nu credeti ca acest act nu va putea fi spart in cazul in care se va incepe executarea silita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea permite ? redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat / proprietar minor trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog ajutor in urmatoarea speta. Un copil primeste prin act de donatie un bun imobil. Acel imobil poate fi inchiriat sau dat cu titlu gratuit ... (vezi toată discuția)