avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Retragerile periodice din contul firmei sunt legale?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Retragerile periodice din contul firmei sunt legale?

Un SRL de prestari servicii primeste sume de bani in baza unor contracte incheiate cu diversi clienti. Banii sunt virati in contul bancar al societatii, iar societatea emite facturi.

Este in regula ca banii din cont sa fie extrasi periodic, inainte de depunerea altor declaratii fiscale si a bilantului fiscal trimestrial sau anual?

Daca la termenele prevazute legal, societatea calculeaza si vireaza in intregime impozitul pe profit / venit, conteaza daca pe toata durata anului banii stau sau nu in contul bancar, neatinsi?

Adica, daca banii intra si ies din contul firmei, fara a afecta inregistrarea contabila a incasarilor si a cheltuielilor (se factureaza totul si se cumpara totul cu facturi), este o problema legala?
Cel mai recent răspuns: ContSters254339 , utilizator 09:07, 19 Iunie 2012
Extrasul de banca se contabilizeaza in ordine cronologica conform incasarilor si ridicarilor din banca pe baza de documente justificative.(OP,FOV,CEC,BO)Contabila trebuie sa stie sa va explice legatura cu factuararea(emitere sau achizitie de factura)
D-Voastra puteti sa tineti bani in cont sau sa-i retrageti cind doriti.,atita timp cit se opereaza in Contabilitate extrasul de cont si se fac corect inregistrarile.
Declaratiile fiscale nu au legatura cu extrasul de banca.
DAca aveti contabila ar trebui sa va explice unele lucruri legate de activitatea financiar economica a firmei. si declaratii.
Cu stima si respect !!
Cand scoateti banii din banca dvs faceti inregistrarile
581 Viramente interne = 5121 Banca in lei
5311 Casa in lei = 581 Viramente interne
Deci banii se muta din contul bancar al societatii in contul de casa al societatii.
Conform Ordonantei 15/2006 care reglemeneteaza plafonul de casa
nu mai exista limita de sold a contului de casa. Asadar puteti retrage banii din banca fara probleme.
Singura problema este ca la un eventual control al ANAF trebuie sa dovediti
ca soldul de casa este real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Plafon casa AdrianaRistache AdrianaRistache Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine: am intampinat urmatoarea situatie: am primit o factura de la un furnizor in valoare de 8000 ron , administratorul ... (vezi toată discuția)