avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cash direct din bancomat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cash direct din bancomat

Salutare la toti!
Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu:
patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ct.crt al societatii sau face plati personale pe care le inregistrez ca avansuri ct.crt. asociati. Trebuie trecute aceste operatii in registrul de casa? Eu primesc recipisele dupa incheierea lunii dar iau extrasele de ct mde 3 ori pe luna si acolo apar aceste retrageri.
Multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:53, 22 Iunie 2009
Pai ar trebui sa-i aduceti la cunostinta faptul ca orice retragere de numerar din contul curent al firmei trebuie sa se opereze in registrul de casa.
Daca inteleg bine , e vorba de un cont bancar cu un card atasat , emis pe firma , din care patronul face plati . Atunci n-are nici o treaba cu casa , prin casa treceti doar daca aveti bani , ca si moneda . Aici e vorba de un cont care functioneaza similar unui cont bancar , si documentul care se contabilizeaza este extrasul de cont .
Corect , atunci cand e vorba de plati?....dar mai sus s-a discutat despre ridicarea de numerar....
pai am zis," prin casa treceti doar daca aveti bani "
Magda Staicu a scris:

pai am zis," prin casa treceti doar daca aveti bani "
[/qu

#-o ma scuzati , dar nu am procesat pana la capat!:)

Alte discuții în legătură

Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Card de credit niko 94 niko 94 Avem un card de credit atasat la un cont bancar.In Decembrie directorul a ridicat bani de pe card 100 lei, sa aprovizionat cu motorina care a platit-o cu bani ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere numerar de la bancomat OOANA1977 OOANA1977 cand retrag numerar de pe contul de card, cum se inregistreaza,cu ce nota?multumesc,astept raspuns. (vezi toată discuția)