avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor

Speta: ma judec cu o persoana care in timpul procesului decedeaza. Introduc in cauza mostenitorul, defunctul lasa in urma un copil si o mica avere (casa, pamant) care acum e in posesia copilului major. Copilul nu face succesiunea motivand lipsa banilor. Ce pot face pentru a il introduce in cauza ca mostenitor, ce solutii juridice exista?
El intra de drept ca parte in proces, fiind succesor . Faceti dovada cu actele de identitate si certificatul de deces al defunctului.
Este corect sa introduceti in cauza, toti mostenitorii defunctului.

Introducerea in cauza a mostenitorilor se poate face indiferent daca acestia deschid sau nu succesiunea.

Acum, depinde de obiectul procesului, daca veti putea sau nu, sa solicitati dvs. pe calea actiunii in instanta, obligarea mostenitorilor la dezbaterea succesiunii.
E vorba de o actiune in pretentii.
In cazul caror actiuni nu pot fi obligati mostenitorii la dezbaterea succesiunii?
Daca copilul spune ca nu primeste mostenirea, ca nu o dezbate, ca exista si alti mostenitori ai defunctului ... il pot introduce in cauza ca succesor si poate fi obligat sa achite o datorie a defunctului sau parinte?
Ce obiect are speta, ce parte sunteti dvs? E important pentru ca in functie de cine are interes sa continue dosarul respectiv, solutia poate fi diferita.
Obiect: pretentii. Materia juridica: Civil. Parte: Reclamant.
Aveam de recuperat o suma de bani de la defunct iar acesta a decedat in timpul procesului, inainte de efectuarea unei expertize tehnice ce mi-ar fi dovedit intemeiate pretentiile banesti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
zerognost, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces civil adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Daca o persoana care este implicata intr-un proces civil a decedat inainte de solutionarea procesului, ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - evitarea taxelor notariale prin introducerea unei actiuni in instanta cc2009 cc2009 Defuncţii - soţ şi soţie - au avut un singur descendent. Acesta a acceptat tacit succesiunea prin plata utilităţilor, a impozitelor şi faptul că a ... (vezi toată discuția)
Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)