avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra spre casa vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra spre casa vecinului

Buna ziua,mama mea detine o casa la tara construita acum mai bine de 50 de ani si are la una din camere o fereastra(in partea de nord). Prin acesta fereastra se vede in curtea vecinului,care si-a construit acum aproximativ 5 ani o casa cu usa de acces si doua ferestre spre sud,adica spre casa mamei.Gardul dintre case este la 1,5m de casa mamei si la aprox.8m de cealalta.Vecinul a plantat vita de vie si edera la baza gardului,radacinile acestora(mai ales de edera) facand "pagube"in curtea mamei.In momentul cand i s-a reprosat acest lucru,vecinul a amenintat ca intra peste ei in curte si-i bate si ca-i reclama la primarie sa astupe fereastra care ar fi "ilegala".Intrebarea este daca acea fereastra este intradevar "ilegala" avand in vedere ca acum 50 de ani cand s-a construit casa acolo era teren viran.Ce ne sfatuiti?Multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai placuta.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:53, 24 Iunie 2012
Stati linistita.Vecinul dvs. fabuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! situația este urmatoarea:casa bunicilor a fost construita ... Bumi Bumi Bună ziua! Situația este urmatoarea:casa bunicilor a fost construita având o fereastra pe partea cu vecinii din spate(una f mica, de altfel),distanta dintre ... (vezi toată discuția)
Limitele unei proprietati si norme de convietuire eftei-03 eftei-03 Buna seara Va rog frumos sa ma lamureasca cineva si pe mine in urmatoarele probleme: 1.) –am o casa veche ,pe care am cumparat-o de la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Pozitionare fereastra vecini Prodan Prodan Buna ziua, Ma numesc I.Prodan si am urmatoarea problema:locuiesc la curte iar fereastra (un spatiu nezidit prevazut cu gratii fara geam), vecinilor din ... (vezi toată discuția)