avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... umbrire cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

umbrire cladire

Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea deschidere (ferestre) spre sud era de 2m, insa la intelegere (amiabila) cu vecinul am facut-o la 1m. Casa respectiva este orientata spre vest, cu spatele spre est (unde la 1.5 m este tot o constructie a vecinului care o umbreste total) si lateral are o fereastra spre nord (unde este vedere in curte) si doua ferestre spre sud (la 1 m fata de gardul vecinului). Ferestrele dinspre sud sunt mate/translucide pentru a avea lumina, dar nu si vedere spre curtea lui. Acum vecinul vrea sa construiasca pe terenul lui la1.5 m de gard exact pe partea unde am ferestrele cu lumina dinspre sud si cu toate ca l-am rugat sa tina cont de faptul ca acea constructie mi-ar umbri casa refuza sa schimbe locul unde doreste sa edifice (are teren de 1.000 mp). Momentan am vorbit la primarie (n-are autorizatie) dar ma tem ca se va incapatana sa construiasca acolo unde l-am rugat sa nu o faca pentru ca "acolo imi place mie". Ce sansa am sa pastrez lumina soarelui in casa?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:45, 19 Septembrie 2016
In cazul in care va construi astfel incat sa impeidice lumina naturala in casa dvs.puteti incerca o actiune in instanta bazata pe art.630 NCC.(Depasirea inconvenientelor normale ale vecinatatii.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre constructii uXenavY uXenavY Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma depaseste si ma streseaza la maxim.Pe scurt ,acum cativa ani am cumparat o casa si jumatate din terenul ... (vezi toată discuția)
Cu acoperisul peste gard mircea10 mircea10 Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de o casa de vacanta pe care o detin intr-un orasel de provincie. Un vecin a inceput sa construiasca o casa ... (vezi toată discuția)
Ferestre vecin melaniat melaniat Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului . Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)