avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in timpul CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in timpul CM

in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de munca .Mai este necesar efectuarea preaviz daca la data terminarii CM am gasit loc de munca?cum pot sa-mi iau cartea de munca.,de la prima firma?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
daniela_elena67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:29, 7 Ianuarie 2009
Corect ar fi fost sa primiti aceasta instiintare la momentul revenirii la serviciu din concediu medical si nu in timpul comcediului medical.
Daca v-ati gasit in alta parte si nu doriti sa ramaneti in previz puteti discuta cu angajatorul si sa solicitati incetarea contractului de munca la o alta data.
Dapa ce va fi inchisa si certificata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca cartea dvs de munca veti merge sa o ridicati de la societate. Din cate am observat pe acest forum exista si angajatori care trimit fostii angajati la ITM sa isi ridice cartile de munca.
daniela_elena67 asta inseamna cu acordul partilor?daca da ,la o eventuala restructurare ,( sa zicem dupa cca 3 luni de la firma unde ma angajez) ,mai pot beneficia de somal













/
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
daniela_elena67, utilizator
Iertati-ma, dar nu am inteles nimic din cel de-al doilea mesaj.

Sa o luam pe rand!
Daca locul actual de munca se desfiinteaza si dvs v-ati gasit in alta parte si nu mai vreti sa stati in perioada de preaviz trebuie sa formulati o cerere de demisie cu acordul partilor.
De somaj puteti beneficia in cazul in care contractul individual de munca inceteaza din motive neimputabile salariatului. Codul muncii spune asa:

Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiintarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.

(2) Desfiintarea locului de muncă trebuie să fie efectivă si să aibă o cauză reală si serioasă.

Art. 66. - Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă.

Art. 67. - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii în conditiile prevăzute de lege si de contractul colectiv de muncă aplicabil.


In cazul in care dvs solicitati incetarea contractului individual de munca fara sau cu preaviz ori sunteti concediata pentru motive ce tin de persoana dvs nu puteti beneficia de somaj.

Prin concedierea din motive ce nu tin de angajat,si anume desfiintarea postului aveti posibilitatea de a beneficia de ajutor de somaj.
Daca dumneavoastra doriti sa va angajati la o alta societate incepand cu data de 18.01.2009 puteti sa va adresati cu o cerere angajatorului si sa ii aduceti la cunostinta ca renuntati la dreptul de preaziv acordat ca urmare de concediere a dumneavoastra si ca solicitati ca raporturile de munca sa inceteze cu data de 18 ianuarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm, art.65 vikipatru vikipatru As avea nevoie de un sfat, va rog! Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si ... (vezi toată discuția)