avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie ITM, art.65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie ITM, art.65

As avea nevoie de un sfat, va rog!

Mi-a fost comunicata instiintarea, ca conform deciziei 100 din data 01/10/2008 postul meu urmeaza a fi desfiintat si incepand cu data 04/10/2008 beneficiez de un preaviz de 20 zile lucratoare, dupa care urmeaza sa inceteze contractul individual de munca, in baza art.65, alin.1 din Codul Muncii. Am avertizat angajatorul ca o sa-i actionez in instanta, am primit raspuns ca o sa emitem alta decizie, ca sa scapam de tine oricum. Pe 10/10/2008 am primit salariul doar pe luna septembrie, nici vorba de salariul compensatoriu, avand in vedere ca nu ma mai primesc la munca pe perioada preavizului.
Din cat am inteles, cea ce mi s-a comunicat nu este decizie, nu pot ataca in instanta, as vrea sa depun reclamatie la ITM.
Aici este o problema, ce sa cer?
ITM poate obliga angajatorul sa emita decizia 100?
N-am cum sa ma inscriu la somaj?
Cel mai recent răspuns: arnoldgabriela , utilizator 20:18, 11 Martie 2010
In momentul in care contractul individual de munca inceteaza cu Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiintarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia, vetti putea beneficia de somaj.
Angajatorul trebuie sa aiba motive solide de odin economic, etc, pentru care sa se desfiinteze postul. Nu este chiar asa simplu cum se crede, conform art 65 - (2) desfiintarea locului de muncă trebuie să fie efectivă si să aibă o cauză reală si serioasă.
Ceea ce dvs ati primit nu este o decie ci o instiintare ca se desfiinteaza postul dvs.
Puteti avea castig de cauza in instanta daca faceti dovada ca nu era necesar sa se desfiinteze postul ocupat de dvs.
Puteti face reclamatie la ITM pe acest motiv, dar iar trebuiesc dovezi in acest caz si puteti reclama faptul ca nu ati primit salariul compensatoriu.
Acea decizie de care faceti referire se pare ca este o decizie aconducerii societatii la care lucrati, prin care se hotaraste desfiintarea postului dvs.
Decizia de incetare a c.i.m. se va emite dupa texpirarea termenului de preaviz. La somaj va inscrieti dupa emiterea si comunicarea deciziei de incetare a c.i.m. prin desfiintarea postului.
Nu cred ca va ajuta, in acest moment, o sesizare la ITM.
Nu inteleg un aspect.

Anunti in data de 01.10 ca desfiintezi postul , incepand cu 04.10?

Eu consider ca, in data de 01.10 anunti ca desfiintezi postul incepand cu data de 29.10, adica dupa ce trece perioada de preaviz, nu?

Pai daca il desfiintez cu o data mai inainte, pe 04.10 cum e cazul aici, angajatul unde lucreaza pe perioada preavizului, pe care angajatorul este obligat sa i-l acorde, pe alt post, care nu este desfiintat?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

De cand m-am inscris pe forum, am primit niste idei geniale!
Exact, postul se desfiinteaza dupa trecerea termenului de preaviz! De aici se vede clar, reaua vointa angajatorului.
Dar, daca intre timp, se va elibera alta decizie? Angajatorul poate sa isi retraga propria decizie. Reclamatia la ITM ma va ajuta? Sau sa astept decizia de concediere si s-o atac direct in instanta? Deocamdata am doar instiintare-despiintare post.
Angajatorul isi poate revoca propria decizie de concediere, intrucat, pe de o parte, niciun text de lege nu interzice revocarea, iar pe de alta parte, decizia de concediere nu este un act jurisdictional, care se stie, prin esenta, este irevocabil.
Dupa primirea deciziei de concediere va puteti adresainstantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)