Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

instrainare imobil intre doua firme prin emitere de factura ?

Buna ziua.Cum se va inregistra la impozite si taxe locale instrainarea unui imobil intre doua firme numai pe baza de factura fiscala?Fac mentiunea ca cel care instraineaza ,este si cumparator in acelasi timp si are datorii la bugetul local.Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:41, 26 Iunie 2012
Factura este documentul fiscal dar trebuie intocmit si contract de vanzare cumparare intre societati.
In contract trebuie specificate atat valoarea imobilelor (care devine valoarea de inregistrare in contabilitatea cumparatorului, separat cladire, teren) dar si carateristicile imobilelor (de exemplu suprafata construita la sol a cladirii, categoria de folosinta a terenului liber).

Vanzatorul trebuie sa obtina certificat de atestare fiscala de la directia de impozite si taxe in care sa faca dovada achitarii obligatiilor fiscale.

Actele necesare declararii dobandirii/instrainarii a imobilelor sunt :

Impozitul/taxa pe cladiri
declaratie tip in 2 exemplare, completata la secsectiunile care revin contribuabilului;
codul unic de inregistrare / codul de inregistrare fiscala;
actul de dobandire/instrainare a dreptului de proprietate
documentele care au stat la baza inregistrarii contabile

Impozitul/taxa pe teren
declaratie tip in 2 exemplare, completata la sectiunile care revin contribuabilului;
codul unic de inregistrare / codul de inregistrare fiscala;
actul de dobandire/instrainare a dreptului de proprietate
declaratia de la Registrul Agricol atat pentru terenurile situate in intravilan cat si pentru cele situate in extravilan

Pe site-ul directiei de impozite si taxe de care apartineti sau a primariei - impozite si taxe locale ar trebui sa fie postate si actele necesare declararii dobandirii, instrainarii.
De exemplu :
[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale vanzare apartament ane mari ane mari Buna ziua, Am urm problema: In cazul in care cumpar un imobil si il vand dupa 15 zile cine il declara la serv de impozite si taxe locale? Eu sau cumparatorul? ... (vezi toată discuția)
Dubla taxare/valoare de inventar Undertaker Undertaker Am si eu 2 intrebari: 1. Stie cineva vreun text legal care sa interzica expres dubla impozitare/taxare? As vrea un raspuns mai detaliat gen art. nr... din ... (vezi toată discuția)
Achizitie proprietate imobiliara in executare silita Roxanaci Roxanaci Doresc sa achizitionez un imobil in cadrul unei licitatii organizate de un executor bancar. Ma intereseaza urmatoarele aspecte: - daca executorul bancar are ... (vezi toată discuția)