avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte Identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte Identitate

Buna ziua!
Sunt divortata de 4 ani iar in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat.
De curand a implinit 14 ani si urmeaza sa-si faca buletinul.
Noi locuim cu chirie fara forme legale iar adresa mea din buletin a ramas la vechea adresa (fostul camin conjugal).Urmeaza sa ne mutam la viitorul meu sot unde intentionam sa ne facem si adresa.
Intrebarea mea este:De ce acte are nevoie la dosar copilul si daca tatal copilului(fostul meu sot),trebuie sa dea vreo declaratie sau e nevoie doar de prezenta mea si a proprietarului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 23:29, 28 Iunie 2012
Nu aveti nevoie de acordul tatalui, ci de urmatoarele documente original/ copie
DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate, semnata atât de minor, cât si de parinte/reprezentant legal; ( e tip, o gasiti la evidenta persoanelor)
- certificatul de nastere, original si copie;
- actul de identitate al unuia dintre parinti sau al reprezentantului legal; ( numai al dvs)
- documentul cu care parintele/reprezentantul legal face dovada adresei de domiciliu, original si copie; ( proprietarul casi cu actul de proprietate- isi da acordul sa va ia in spatiu in proprietatea sa)
- certificatul de casatorie al parintilor sau, dupa caz, hotarârea judecatoreasca, definitiva si irevocabila, în cazul în care parintii sunt divortati, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei; ( o platiti la ghseu daca sunteti din BUC)
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei. ( timbrul il luati de la posta)
La împlinirea vârstei de 14 ani, minorul se prezinta la ghiseul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, însotit de unul dintre parinti sau, dupa caz, de reprezentantul sau legal, pentru a solicita eliberarea actului de identitate.
[ link extern ]

Pt ca minorul are domiciliul la parintii sai sau la parintele caruia i-a fost incredintat, ar trebui sa va schimbati si dvs buletinul, mai ales ca veti si locui la viitorul sot
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt raspuns.Am mai incercat sa fac buletinul la o alta adresa si mi s-a spus ca tb sa-mi schimb si eu adresa,dar in cazul ala,tatal copilului tb sa dea o declaratie cum ca e deacord.
Aici eram eu in ceata. :)
Sper sa nu mai am probleme si acum.
Va multumesc,o zi buna!
Daca prin sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabile, minorul v-a fost incredintat dvs. niciun lucrator de la evidenta nu va poate spune ca aveti nevoie de acordul tatalui. Daca prin absurd va loviti din nou de acelasi personaj apelati cu incredere la superiorii acestuia.
Intr-adevar, din punct de vedere legal, minorul trebuie sa aiba acelasi domiciliu cu dumneavoastra.
Art. 92 alin. (4) NCC: Domiciliul minorului, în cazul în care numai unul dintre părinții săi îl reprezintă ori în cazul în care se află sub tutelă, precum și domiciliul persoanei puse sub interdicție judecătorească este la reprezentantul legal
In concluzie, sa-i obtineti copilului carte de identitate la alta adresa trebuie sa va schimbati si dvs. cartea de identitate pentru a avea acelasi domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin la 14 ani floralin floralin buna seara.am fetita care face 14 ani pe 20 aprilie ,doresc sa stiu ce acte ami sunt necesare eu fiind divortata de tatal ei si recasatorita .vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)
Eliberarea "cartii de identitate"  DAN DAN Buna ziua, Doresc sa aflu cum se poate elibera \"Cartea de Identitate\" romana la implinirea varstei de 14 ani. Mentionez ca ambii parinti au dubla ... (vezi toată discuția)