avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna auto/ nu-s proprietarul in carte si talon ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna auto/ nu-s proprietarul in carte si talon (posed contract vanzare-cumparare)

Buna ziua!

In urma cu o saptamana am cumparat o masina second hand (inmatriculata in romania), am facut contractul de vanzare - cumparare, ulterior mi-a dat fisa fiscala fostul proprietar, insa nu am apucat inca sa ma duc la RAR pentru autentificare si la Politie pentru inmatriculare.

Problema este urmatoarea... Am lovit o masina ce nu mi-a acordat prioritate, am facut constatare amiabila, mi-a dat RCA-ul, copie dupa permis, buletin... si maine dimineata trebuie sa ne prezentam amandoi la centrul de constatari al RCA-ului lui.

Pot avea probleme in recuperarea daunelor dat fiind faptul ca nu-s proprietar in cartea masinii ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:17, 3 Iulie 2012
utilizator55 a scris:

am facut contractul de vanzare - cumparare, ulterior mi-a dat fisa fiscala fostul proprietar, i

La momentul incheierii ontractului de vqanzare-cumparare a existat depus certificatul fiscal?

Important este ca la data accidentului, vinovatul poseda o polita RCA valabila.In privinta propietarului de drept, acesta poate semna documentele sau prin imputernicire.Ramane de stabilit cine este acest proprietar: vanzatorul sau cumparatorul, functie de stadiul formalitatilor de schimbare a proprietatii.
ynocentta a scris:

utilizator55 a scris:

am facut contractul de vanzare - cumparare, ulterior mi-a dat fisa fiscala fostul proprietar, i

La momentul incheierii ontractului de vqanzare-cumparare a existat depus certificatul fiscal?





Nu stiu. Este prima data cand cumpar o masina second hand. Dupa ce am facut contractul de vanzare - cumparare, cel care mi-a vandut masina, mi-a spus ca imi va aduce fisa fiscala in 2-3 zile. Acesta s-a tinut de cuvant si mi-a adus fisa fiscala la timp. Greseala mea ca nu mi-am facut timp sa o inmatriculez mai repede...sper totusi sa nu am probleme.

Ce putere ar avea imputernicirea odata ce autoturismul nu se mai afla in posesia fostului proprietar ? Ma gandesc totusi ca acel contract de vanzare - cumparare ar trebui sa rezolve orice fel de probleme...desi...traim in romania si ma pot astepta la orice, mai ales cand vine vorba de despagubirile pe RCA.

Multumesc !
Va confuntati cu o situatie delicata pentru ca la data incidentului rutier dvs nu detineati incheiata polita de asigurare
Contractul de vanzare -cumparare nu solutioneaza inexistenta politei de asigurare,ci atesta strict interesul partilor pentru tranzactionarea autoturismului
Asiguratorul nu poate accepta dosarul de paguba pentru ca in constatarea amiabila si documentele intocmite este mentionat tert
Pentru a putea deschide dosarul de dauna si incasa despagubirea, aveti nevoie de o imputernicire notariala de la persoana de la care ati cumparat autoturismul. Va sfatuiesc sa luati legatura cu aceasta persoana si sa faceti aceasta imputernicire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand? ... nikepsh nikepsh rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand? Buna ziua, As dori sa ma lamuresc intr-o speta care suscita multe discutii printre ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca adighita adighita Buna ziua , In noiembrie 2012 am cumparat un autoturism second hand(cu factura si chitanta) de la o societate comerciala,autoturism care avea o asigurare ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pentru înscrierea unui autoturism cu numere roșii şi de unde le obțin? Lerim Lerim Ce acte am nevoie pentru înscrierea definitivă unui autoturism second cu numere roșii.Menționez că am RAR efectuat, este înregistrată la ... (vezi toată discuția)