avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand? ...

rca si casco valabile dupa cumpararea unui auto second hand?

Buna ziua,
As dori sa ma lamuresc intr-o speta care suscita multe discutii printre cumparatorii de auto second hand. In cazul in care doresc sa cumpar un auto second hand in care proprietarul scrie in anunt: „RCA si Casco valabil 2022” dupa ce am platit fostului proprietar costul autovehiculului si am obtinut certificatul fiscal cat mai este valabil RCA si CASCO de la fostul proprietar? 30 de zile pana il inmatriculez pe numele meu? sau deloc? sau pe tot anul 2022?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 17:06, 6 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din momentul in care ati inregistrat contractul la Finantele locale, dumneavoastra deveniti titular de drept al masinii, drept pentru care orice polita anterioara isi inceteaza valabilitatea. Din acel moment puteti incheia politele, RCA si CASCO, pe numele dvs.
sa inteleg ca 30 de zile cat este perioada maxima ptr a inmatricula masina sunt valabile cele existente?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU. asa cum vi s-a comunicat si in mesajul anterior, din momentul in care ati luat masina in evidenta fiscala la primarie, directia fiscala etc. sunteti proprietarul de drept si valabilitatea politelor emise pe proprietarul anterior inceteaza. In baza contractului de vanzare cumparare cu viza finantelor va incheiati atat polita rca cat si casco pe numele dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco instrainare alinaflorentina123 alinaflorentina123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta: - am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca adighita adighita Buna ziua , In noiembrie 2012 am cumparat un autoturism second hand(cu factura si chitanta) de la o societate comerciala,autoturism care avea o asigurare ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca silviuoltean@yahoo.com silviuoltean@yahoo.com Am cumparat o masina second hand din Romania. Am la dispozitie 90 zile pentru transcrierea dreptului de proprietate. RCA-ul pe numele vechiului proprietar e ... (vezi toată discuția)