avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract de comanda a unei opere viitoare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract de comanda a unei opere viitoare

Va salut!

Sunt titularul unei Intreprinderi Individuale. Pot incheia contract de comanda a unei opere viitoare (website realizat de colaboratorii mei) cu alte firme? Nu vreau sa inchei un contract de prestari servicii pentru ca nu am CAEN 6201 (realizare de soft la comanda, singura activitate care are webdesign listat in descriere). Celelalte coduri CAEN nu au in descriere web design. Ma intreb daca merge un contract de comanda a unei opere viitoare pentru ca sunt I.I. (chiar daca nu are personalitate juridica) si nu persoana fizica (singura care poate fi autorul unei opere).

Merci mult pentru raspunsuri. :love:
Cel mai recent răspuns: george_dtt , utilizator 21:40, 2 Iulie 2012
da, merge. de fapt este si indicat un contract de comanda ptr opere viitoare care sa contina cesiunea dr. patrimoniale de autor, fiindca in caz contrar, doar un simplu contract de prestari servicii ce nu are inclusa cesiunea dr. de autor, poate sa va aduca prejudicii grave in sensul ca autorul se poate indrepta cu succes impotriva dvs si clientului dvs cu obligatia de a inceta folosirea websiteului deoarece incalca dr. de autor, si cu obligatia de plata a daunelor datorita folosirii ilegale a creatiei (website) purtatoare de dr. de autor.

Contractul de prestari servicii nu presupune transmiterea dr. de autor atunci cand acest lucru nu este specificat expres in contract. O multime de probleme sunt cu astfel de contracte in care clientul nu beneficiaza de cesiunea exclusiva a dr.

Atentie la conditiile contractului de comanda ptr opere viitoare prev de art 46 din L 8/1996 si la conditiile de cesiune a dr. patrimoniale de autor prevazute de art 41, 42 din aceeasi lege (cesiunea ar trebui sa fie exclusiva valabila international)
Edi, esti belea man. Merci mult de tot. :love:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor aplicatie - prestatorul sau beneficiarul? mishhha mishhha Buna ziua! Am cateva intrebari (nedumeriri), si anume: 1.Cine detine drepturile de autor asupra unei aplicatii realizata pentru Iphone, Ipod? (firma care a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru macheta website v_florina v_florina Buna seara, Pot incheia un contract de drepturi de autor pentru proiectarea unui website? Vreau sa infiintez un SRL-D a carei activitate principala sa se ... (vezi toată discuția)
Clauza de proprietate intelectuala feel feel Este corecta urmatoarea clauza: " Odata cu plata integrala efectuata de catre Client, Furnizorul transmite Clientului dreptul de proprietate si folosinta ... (vezi toată discuția)