avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate

Buna seara,ma intereseaza daca secretarul unei primarii poate avea tatal consilier in consiliul local.
Cel mai recent răspuns: mary96 , utilizator 20:42, 8 Iulie 2012
Cat timp taticu' nu-i primar, nu e nici o problema.
Si chiar daca ar fi fost primar ,nu vad in ce stare de incompatibilitate s-ar afla ...
Secretarul comunei este direct subordonat primarului, iar legea 161/2003 interzice raporturile ierarhice directe intre tata si fiu/fiica:
Art. 95. - (1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
(3) Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.
(4) Orice persoană poate sesiza existenţa situaţiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).
(5) Situaţiile prevăzute la alin. (1) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată de către şeful ierarhic superior al funcţionarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcţionarii publici soţi sau rude de gradul I.
(6) Situaţiile prevăzute la alin. (2) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată, după caz, de către primul-ministru, ministru sau prefect, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre demnitar şi funcţionarul public soţ sau rudă de gradul I.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Kyandra, moderator
Multumesc frumos de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati provincia provincia Am calitatea de functionar public . Sunt in stare de incompatibilitate in cf. cu art. 95 din legea 161/2003 daca fiul meu este primar /viceprimar? Care este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate PROPRIETARUL PROPRIETARUL Sunt sef de serviciu intr-o institutie publica, deci functionar public. In subordinea mea se afla, cu o vechime in acest serviciu superioara vechimii mele, ... (vezi toată discuția)
Rude in institutii publice camelia iosif camelia iosif Intr-o institutie publica locala din cadrul Ministerului Muncii sunt doi angajati-acelasi loc de munca- Acestia sunt rude de gradul 1. Este legal , avand in ... (vezi toată discuția)