avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitati
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitati

Am calitatea de functionar public . Sunt in stare de incompatibilitate in cf. cu art. 95 din legea 161/2003 daca fiul meu este primar /viceprimar?

Care este rezolvarea acestei situatii, daca stie cineva va rog ajutati-ma.

Numai in cazul in care raporturile ierarhice sunt directe,daca dvs aveti alt sef si acesta este subordonat viceprimarului/ primarului raportul ierarhic nu este direct

Art. 95
(1)Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
(2)Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar(primar).


Daca raportul ierarhic este direct, atunci

(3)Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.


(4)Orice persoană poate sesiza existenţa situaţiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).
(5)Situaţiile prevăzute la alin. (1) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată de către şeful ierarhic superior al funcţionarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcţionarii publici soţi sau rude de gradul I.
(6)Situaţiile prevăzute la alin. (2) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată, după caz, de către primul-ministru, ministru sau prefect, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre demnitar şi funcţionarul public soţ sau rudă de gradul I.

MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)
Incompatibilitate mary96 mary96 Buna seara,ma intereseaza daca secretarul unei primarii poate avea tatal consilier in consiliul local. (vezi toată discuția)
Tata primar, fiul functionar public. incompatibilitate? brandon99 brandon99 Sunt functionar public (impozite si taxe), numit in functia publica in anul 2017. Daca tatal meu va iesi primar in anul 2020, exista vreo incompatibilitate ... (vezi toată discuția)