Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire casco respinsa

Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident(am sarit intr-o vale cu apa) cu o masina care avea casco, am apelat la serviciul lor , au venit sa faca expertiza, mi-au cerut proces verbal de la politie .N-am avut nici o problema la ridicarea masini din service. Ieri am primit o instiintare de la service-ul respectiv, ca n-au reusit sa recupereze bani de la asiguratori pe motiv ca piesele nu sunt in concordanta cu cauzele accidentului! Precizez ca aceasta instiintare ii plina de greseli (cum ca accidentul sa produs in 2012 si nu 2010) ,ca nu mi-am achitat factura, avand in vedere ca n-am primit nici o factura de la service . Ce sanse sunt sa imping un viitor proces , ca intre timp sa dau in judecata firma de asigurari? Ma pot constrange sa platesc factura , sau sa recupereze bunuri materiale?
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 23:03, 4 Iulie 2012
In cazul in care va dau in judecata, puteti la randul dumneavoastra sa chemati in garantie asiguratorul CASCO. Dar trebuie sa aveti in vedere ca dreptul de solicita despagubirea de la asigurator se prescrie in 2 ani de la producerea accidentului.
Mai exista insa si alte posibilitati sa va aparati impotriva service-ului.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog ! tzutzu15 tzutzu15 am fost implicat intr-un accident: un tip a iesit dintr-o intersectie fara a se asigura, l-am evitat pentru a nu intra in el, i-am atins putin bara spate si am ... (vezi toată discuția)
Necazul nu vine niciodata singur azar33 azar33 In speranta ca voi primi un sfat am sa descriu pe scurt problema cu care am confrunt. Acum 2 ani am avut un accident de circulatie . Circulam intre doua sate ... (vezi toată discuția)
Dauna dupa un accident rutier bogdanovich bogdanovich Buna ziua, Cu doua luni in urma am fost implicat intr-un accident rutier fara victime. S-a facut constatarea la politie, s-a dovedit ca eu nu sunt ... (vezi toată discuția)