avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consilii Localea de genul
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consilii Localea de genul

daca cunoaste cineva procedura PRACTICA prin care 1/3 din consilieri pot organiza o sedinta de Consiliu Local, in conditiile in care Primarul ales este din alta formatiune politica, si nu colaboreaza in nici un fel, ba mai mult, impiedica cat poate orice initiativa ; ceva de genul: se tine o sedinta a consilierilor, se intocmeste un PV de sedinta, se depune la registratura (? subordinea primarului!) , ...etc cred ca PV-ul se depune odata cu proiectele HCL-urilor ce se doresc a fi promovate. Pasii urmatori cred ca trebuiesc facuti de consilierul juridic al Consiliului Local, insa si acesta functioneaza intr-o Directie a Primariei....... Sugestii..?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 4 Iulie 2012
Art. 39 din Legea nr.215/2001:
(1) Consiliul local se intruneste in sedinte ordinare, lunar, la convocarea primarului.
(2) Consiliul local se poate intruni si in sedinte extraordinare, la cererea primarului sau a cel putin unei treimi din numarul membrilor consiliului.
(3) Convocarea consiliului local se face in scris, prin intermediul secretarului unitatii administrativ-teritoriale, cu cel putin 5 zile inainte sedintelor ordinare sau cu cel putin 3 zile inainte de sedintele extraordinare. Odata cu notificarea convocarii, sunt puse la dispozitie consilierilor locali materialele inscrise pe ordinea de zi.
...

Vedeti si OG nr. 35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi ciudate in legea nr. 215/2001 raduallan raduallan Va supun atentiei doua articole din legea nr. 215/2001. Marturisesc ca eu nu inteleg logica legiuitorului pentru acest caz, dar poate ca imi scapa ... (vezi toată discuția)
Buget de venituri si cheltuieli neaprobat Taisa Taisa Buna dimineata. 1.Cand bugetul de venituri si cheltuieli pica la vot, cum si cand mai poate fi reluata discutia? Mai poate intra intr-o alta sedinta, in ... (vezi toată discuția)
Convocarea consiliului local mirelutaa mirelutaa Conform legii,convocarea consiliului local in sedinta extraordinara se face cu cel putin 3 zile inainte de data sedintei. Rog raspuns de specialitate cum se ... (vezi toată discuția)