avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... regim matrimonial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

regim matrimonial

Buna ziua.
Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa.
As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in care ma voi casatori si nu voi opta expres pentru unul din regimurile matrimoniale. Mai exact as vrea sa stiu daca acest bun va reprezenta un bun comun sau nu dupa casatorie si in ce situatie.
Multumesc:help:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:17, 16 Iulie 2012
Daca nu incheiati o conventie matrimoniala, bunul nu va fi comun, insa sotia va avea un drept de creanta pt cat veti plati ratele impreuna.
mai exact? adica in cazul in care nu vom incheia o conventie se considera ca bunul este dobandit inaintea casatoriei si , ca atare, nu este comun? si acest drept de creanta ce inseamna? ca celalalt sot poate cere in instanta restituirea sumelor cu care a participat la plata ratelor pe perioada casatoriei?
exact asa e, bunul nu e comun si o veti despagubi pt contributia la plata ratelor.


Art. 312. -
(1) Viitorii soți pot alege ca regim matrimonial: comunitatea legală, separația de bunuri sau comunitatea convențională
Art. 329. - Alegerea unui alt regim matrimonial decât cel al comunității legale se face prin încheierea unei convenții matrimoniale.
Art. 339. - Bunurile dobândite în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmășie ale soților

Ce ati dobandit inainte de casatorie sunt bunuri proprii la fel si cele enumerate la art 340 NCC dobandite in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial al separatiei bunurilor blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Am cateva intrebari despre regimul matrimonial al separatiei bunurilor: 1. Ce se intampla cu bunurile imobile achizitionate prin credit bancar ... (vezi toată discuția)
Nu înțeleg sensurile unor termeni dintr-un extras de carte funciară. ce poate însemna mai exact ,,convenție''? ContSters461754 ContSters461754 Bună dimineața,am o intrebare referitoare la un act de EXTRAS DE CARTE FUNCIARA in ceea ce privește o inșiruire de cuvinte cărora nu le găsesc in mod ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale soților în noul cod civil Antoanela Geaman Antoanela Geaman Noul cod civil nu mai prevede ca bunuri propii ale sotilor bunurile dobandite inainte de casatorie. Ce consecinte apreciati ca va avea inlaturarea acestei ... (vezi toată discuția)