avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiuni la societate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiuni la societate

Buna ziua,
pe scurt...tatal a avut actiuni la firma unde a lucrat, intre timp a decedat, firma a vandut una din cladiri+teren dar nu am fost anuntati. Mama unica mostenitoare a facut succesiune si pt actiuni si cand a fost la sediul firmei a aflat ca a fost vanduta acea cladire si terenul (firma avea doua sedii) si i sa spus ca atunci cand se va vinde si a doua cladire plus un alt teren (nu mai au activitate) se vor acumula banii. Nu mi se pare normal altii au luat banii de la prima vanzare si noi...ce se poate face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:10, 8 Iulie 2012
Un prim pas, in opinia mea, este sa verificati existenta unei hotarari a adunarii generale a actionarilor prin care s-a hotarat vinderea acelor active si repartizarea catre actionari a sumelor obtinute din vanzare. Este important de vazut daca s-a procedat in conformitate cu prevederile statutare si / sau legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ dinamo2010 dinamo2010 daca o firma X vinde o cladire , un activ al firmei aflat intr o oarecare stare de amortizare, la un pret de 100.000 lei catre actionarul unic. apoi ... (vezi toată discuția)
Cladire pe terenul meu pgeorgeta98 pgeorgeta98 buna ziua Sunt intr-o situatie bizara, poate are cineva un sfat: pe terenul meu exista o cladire a unei firme care a intrat in insolventa si a fost radiata. ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)