avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cladire pe terenul meu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cladire pe terenul meu

buna ziua
Sunt intr-o situatie bizara, poate are cineva un sfat: pe terenul meu exista o cladire a unei firme care a intrat in insolventa si a fost radiata. Ce fac eu cu cladirea? A cui este?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:53, 11 Septembrie 2012
mergeti la primarie, cei de acolo, in mod cert au emis autorizatie ...astfel veti afla cine.....
ulterior actiune in evacuare, executare silita...demolare...
Dvs. sunteţi proprietarul terenului , iar construcţia aparţine firmei . Aceasta presupunând că acea clădire a fost construită cu acordul dvs. şi că nu este vorba despre un constructor de rea credinţă. Există situaţii în care proprietarul terenului devine, prin accesiune , şi proprietarul clădirii existente pe teren.
Depinde deci cum stau lucrurile . Momentan firma alfată în insolvenţă ar putea avea nişte creditori care să urmărească silit clădirea, iar aceasta să fie vândută la licitaţie .
Scuzati-ma, dar cand s-a construit cladirea pe terenul d-voastra, d-voastra nu vi s-a cerut acordul? Ce acte de proprietate aveti pe teren?
Sau cand ati devenit proprietar al terenului cladirea se afla acolo sau nu? Si in ce an a fost radiata societatea?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
oy...omul asta spune ca proprietarul e radiat..si nu are nici cu cine se intelege ..nici cu cine sta in contradictoriu in proces
Aham...păi atunci , Ben, poate vii şi cu un răspuns , care să ne calrifice B-)
Dar ce presupune faptul că societatea este radiată, clădirile şi alte bunuri nu mai au stăpân? Ce se întâmplă cu aceste bunuri , dacă nu au fost valorificate de creditori?Trec în proprietatea cui? A persoanelor fizice care înfiinţaseră societatea, adică a patronilor, acţionarilor? Fiindcă ar fi puţin probabil să revină proprietarului terenului pe care se află, în lipsa unei convenţii sua a unei dispoziţii a legii, sau a vreunui alt motiv legitim ...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Anulare de vânzare (frauduloasa) a lichidatorului Mihai003 Mihai003 Persoana fizica, posesor al unui imobil compus din teren suprafata cca 1000 mp si constructii 150 mp. Terenul are categorie curti constructii si are destinatie ... (vezi toată discuția)
Dispensar veterinar chindrisliviuion chindrisliviuion Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren, mostenit de la tatal meu, pe care pe vremea lui ceausescu, prin anii 70 s-a construit dispensarul veterinar. Langa ... (vezi toată discuția)
Clarificare drepturi respectiv titlu de proprietate gabriel.b gabriel.b Buna ziua si bun gasit! trebuie sa apreciez efortul d-stra de a intretine un astefel de portal. Din partea mea, toata consideratiunea. Am si eu o ... (vezi toată discuția)