avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de intretinerea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de intretinerea copilului

buna,
ma numesc maria si as dori sa primesc din partea dvs. cateva lamuri.
Sunt insarcinata in 2 luni, de curand am terminat masteratul, insa eu sunt titulara in invatamantul primar si am lucrat luna septembrie apoi mi-am luat concediu de studii, voi lucra din nou din septembrie, pana ce ma voi simti ok, insa ceea ce vreau sa va intreb daca in situatia mea voi putea primi indemnizatia, avand in vedere ca nu am lucrat un an de zile.
va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
ContSters258072, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 9 Iulie 2012
Pentru un raspuns corect spuneti ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
mai-iunie 2012 - masteranda a facultatii de litere -, iulie-august (niciun statut), din septembrie voi lucra ca si invatatoare, la inceputul lui februarie va trebui sa nasc.
multumesc:)
1. Ar trebui ca sa va inregistrati imediat la Agentia de Somaj ca absolvent de master si perioada de 60 de zile de la absolvire si pana veti putea primi indemnizatie de somaj va fi eligibila pentru indemnizatia pentru CCC (astfel se rezolva cu lunile iulie si august).

2. - In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului intra si lunile martie si aprilie 2012 despre care nu spuneti nimic.
- Daca si in acele luni erati tot masternad la zi atunci veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Daca din septembrie veti lucra ca invatatoare veti putea beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
1.se poate sa primesc somaj doar pentru aceste doua luni (iulie, august) si apoi sa imi reiau activitatea ca si invatatoare?
2. si in lunile martie, aprilie am fost masteranda la zi, tocmai de aceea mi-am luat concediu pentru studiu.
Va multumesc tare mult pentru informatiile oferite!
1. Timp de 60 de zile de la data absolvirii nu veti primi indemnizatie de somaj dar aceasta perioada este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. De aceea v-am recomandat sa va inregistrati la Agentia de Somaj.

3. - Deoarece dvs. aveti un contract individual de munca in curs (chiar daca ele este acum suspendat pentru concediu de studii) este posibil ca Agentia de Somaj sa nu va p-ermita inregistrarea la ei ca absolvent.
- De aceea ar fi bine sa intrerupeti concediul de studii si sa reluati activitatea la scoala (chiar daca este vacanta de vara).
- Consultati-va si cu Agentia de Somaj sa vedeti daca, in aceste conditii, va poate inregistra.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lacramioara30788 Lacramioara30788 Buna ziua! Sunt insarcinata in luna a 7a. Sunt masteranda la o facultate de stat, la zi in primul an. M-am inscris la master la 2 ani dupa ce am terminat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)