avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general MONETARE,CHITANTE,BONURI FISCALE?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

MONETARE,CHITANTE,BONURI FISCALE?

In ultima vreme la magazinele societatii mele,incasarile zilnice le inregistrez in registrul de casa pe baza raportului zilnic -Z- scos de la casa de marcat.Intreb: mai trebuie intocmit si monetar sau chitanta.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 10:15, 10 Iulie 2012
Este corect asa cum procedati. Daca doriti puteti sa faceti si monetare ( nu este obligatoriu ) dar ceea ce nu inteleg eu despre ce fel de chitante vorbiti?
Cu vreo 2 ani in urma DGFP CLUJ mentiona ca sigurul document legal e inregistrare in casa este chitanta,
DGFP Bucuresti doreste numai "Z"-ul zilnic. Cred ca acea chitanta era o descarcare a casierului astfel avand dovada predarii incasarilor zilnice. Dar din moment ce orice casa de marcat este fiscalizata, fiscul are oricand posibilitatea sa verifice daca inregistrarile sunt corecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat raluca constantinescu raluca constantinescu Va rog sa ma ajutati in legatura cu casa de marcat fiscala si Z-urile.Daca am 2 Z-uri intr-o zi tai 2 monetare?Daca am 2 Z-ri in zile diferite si le adun si ... (vezi toată discuția)
Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)