avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raport zilnic casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raport zilnic casa marcat

se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat?
daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o
Cel mai recent răspuns: al3x90 , utilizator 16:38, 25 Iulie 2013
Trebuie intocmit si monetar daca este vorba despre vanzarea cu amanuntul.
Suma de pe bon trebuie sa coincida cu cea din registru de casa.Asa este evidentiat numerarul existent corespunzator marfurilor comercializate,se justifica inregistrarea in contabilitate.
Parca a trecut o vesnicie de cand ma ocupam cu asa ceva...
Ca reglementare,Norma metodologica 08/07/2004.Cred ca nu s-a modificat.:)
anamariacelik a scris:

se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? [...]


Raportul zilnic al casei de marcat si monetarul (oare se mai foloseste?) sunt doua documente justificative care indeplinesc doua roluri distincte si unul nu-l poate inlocui pe celalalt.

Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Raportul zilnic al casei de marcat indica valoarea vanzarilor facute in acea zi indiferent de modul cum s-a incasat: cu numerar, cu card, cu bonuri de masa sau cadou, etc. si este documentul justificativ cu care se scad din raportul de gestiune marfurile vandute.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Monetarul (care poate fi inlocuit cu succes de chitanta) este documentul justificativ prin care se confirma predarea-primirea unei sume de bani. Daca predarea banilor se face la sfarsitul zilei valoarea inscrisa pe acesta poate coincide (sau nu) cu valoarea vanzarilor din raportul zilnic al casei de marcat.

De aceea se considera, in unele cazuri, ca n-ar mai fi necesar monetarul.
multumesc mult.
Ordinul 2226/2006 facereferire clara ca in cazul raportului zilnic nu se mai foloseste monetarul,dar am uitat si am avut unele discutii cu alti contabili care sustin ca este obligatoriu monetarul,de altfel am avut multe controale de la GF care daca nu era legal raportul zilnic aveau de ce se lega.

Alte discuții în legătură

Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari ... Vulpishor Vulpishor Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari zilnic, seara când predau banii ii predau in baza z ului scos din casa de marcat, întrebarea mea ... (vezi toată discuția)