avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... COPIL FURAT!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

COPIL FURAT!!!

buna ziua ! as vrea si eu sa ma indrumati si pe mine in ce parte sa ma duc legal ca sa pot sa-mi recuperez copilul.Am divortat in urma cu 3 ani si minorul este incredintat mie ,in urma cu un an eu am parasit tara si l-am lasat cu mama mea(lasand o incredintare de la notar precum plec cu contract in afara),dar fostul sot ,tatal copilului a venit si la luat fara consintamintul meu,ba chiar mai mult ma dat in judecata pentru custodia baiatului,in care nu a reusit sa faca nimik ,legea nu a facut nimic doar sa i se schimbe domiciliul,unde scrie si in aceea FARA CONSIMTAMINTUL MEU!cum si unde trebuie sa ma duc sa imi iua copilul de la tatal lui,tinand cont ca el este foarte violent,iar pe cale amiabila nu se mai poate!!!si in tot acest timp eu nu am fost in tara si nu am putut pt ca nu ma lasat sa vorbesc cu baiatul(pot sa il dau in judecata pentru faptul ca mia luat baiatul si nu ma lasat sa iau legatura cu el sub nici o forma)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:40, 17 Iulie 2012
Avand in vedere cele expuse privitor la imposibilitatea solutionarii pe cale amiabila,unica solutie ramane sa promovati actiune in instanta
sincer nimic CLAR SI CONCRET nu am inteles,.............................
Stimata Mihaela,
Clar si concret:
1. Copilul v-a fost incredintat in urma cu trei ani, hotararile privitoare la dreptul familiei nu au autoritate de lucru judecat, se pot rejudeca in situatia in care conditiile s-au modificat
2. Conditiile s-au modificat, Dvs. ati plecat din tara, minorul fiind ingrijit de bunici.
3.Tatal copilului a cerut prin instanta autoritatea parinteasca comuna sau unica, (Dvs. cititi Hotararea judecatoreasca) si stabilirea domiciliului la dansul, dupa Noul Cod Civil si probabil are hotarare in acest sens. In acest proces, nu este necesar consimtamantul Dvs.

Dumneavoastra ar fi trebuit sa va aparati in acest proces, nu ati facut-o, aveti unica solutie : cea indicata de Ynnocenta.
Puteti cere:
1. Stabilirea domiciliului minorului la Dvs.(dar nu la bunica, fiindca pierdeti iar)
2.Program de relatii cu minorul, in acest caz, instanta stabileste un program anual de vizite, in care va puteti exercita dreptul de a relationa cu propriul copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Martonze, utilizator
si cum si unde trebuie sa ma duc sa imi iau copilul,inainte de o noua judecata,cum?
Daca nu aveti hotarare judecatoreasca privitoare la un program de vizita, puteti sa va vedeti copilul numai prin intelegerea amiabila cu tatal acestuia, la care domiciliaza minorul, conform hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori gygygy gygygy daca prin hotarare judecatoreasca definitiva am stabilit un program de vizitare al minorei .fosta mea sotie poate sa scoata minora care ia fost incredintata ... (vezi toată discuția)