avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate?

buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici pensia alimentara impusa de lege o trimite cand vrea.acum eu sunt in strainatate si vreau sal iau cu mine pe copil dar nu pot pt ca fostul sot numi da acea procura pana nui dau suma de 5 mii de euro,ce sanse as avea sa-mi pot lua copilul?trebuie sa-l dau in judecata pt al scoate din drepturile parintesi? si cat timp ar dura acept proces?
Cel mai recent răspuns: paula21 , utilizator 15:16, 28 Iulie 2010
buna ziua.
daca prin hot judecatoresca copilul v-a fost incredintat dvs, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
va multumesc,tatal lui sia cerut niste drepturi pt a vizita copilulsi de al lua la domicilul lui,(a doua saptamana si a patra saptamana din luna,de vineri pana duminica,o saptamana de paste,o luna in august,si o saptamana de sarbatorile de iarna) acest program afecteaza cu ceva?
Daca tot nu respecta programul de vizita, ce mai conteaza?

Ideea e ca ar putea sa va faca plangere penala pt nerespectarea masurilor de incredintare a minorului, daca ii ingraditi vizitarea, dar daca luati copilul in strainatate si ii permiteti tatalui sa il viziteze acolo, inseamna ca respectati masurile de incredintare, ati inteles?
Si dvs. puteti sa ii faceti plangere penala pt abandon de familie, daca nu plateste pensia alimentara timp de 2 luni.
am facut 2 plangeri penale la politie,si cat la fortat politia sa plateasca a platit,cat nu iau mai zis nimic nu a mai platit,iar cu program de vizita nu-l impiedic eu sa nu vina dar nu are un domiciliu stabil si nu stie unde sa duca acest copil,l ar vrea s ia copilulsi sa nu plateasca nimic sa-i dau eu tot.si cat timp sta copilul la el sa nu plateasca pensia.el acest copil nu si la dorit .acum sa recasatori si impreuna cu sotia lui sau dus la protectia copilului si au depus o plangere precum copilul nu are nimik ,sal ia el sa-l creasca iar eu sai platesc pensia alimentara de 500 de euro pe luna pt copil.cand iam zis sa imi dea procura sa pot iesi cu baiatul din tara mia cerut 5 mii de euro,si dupa cei dau bani nu-l mai intereseaza.nustiu ce sa fac am apelat in multe parti si politie la divort nu mi sa luta nimik in cosiderare.
ce acte miar trebui sal scot pe tatal copilui din drepturile parintesti?si daca pot sa bag actiunea la urgenta?

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor(adoptie),drepturi dupa divort ContSters344822 ContSters344822 Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani,din casatorie a rezultat un copil a carei custodie mi-a fost incredintata iar tata a fost obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Tatal disparut/ fugitiv+abandon familie/decadere drepturi singlemom singlemom Am un copil minor, incredintat mie, prin hot.definitiva spre ingrijire si educare,cu obligatia catre tata de a plati pensie alimentara. :(Hotararea este din ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)