Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare-cumparare?

Neavand copii,vreau ca sora mea sa devina proprietar pe intreaga mea avere:cum este bine donatie sau vanzare-cumparare?;ce ar trebui sa fac in fiecare situatie pentru a rezolva corect?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:52, 15 Iulie 2012
Cel mai sigur este sa incheiati un contract de vinzare cu clauza intretinerii si a uzufructului viager.
Cziffra_virgil a scris:

Cel mai sigur este sa incheiati un contract de vinzare cu clauza intretinerii si a uzufructului viager.

Depinde, in functie de conventia partilor...poate sora nu doreste sa-si asume obligatia intretinerii... Contract de vanzare cumparare cu rezervarea de catre dvs. a dreptului de uzufruct viager este o solutie buna pentru ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau testament? ContSters308077 ContSters308077 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: - parintii mei vor sa imi lase mie apartamentul dar nu stiu ce contract ar fi bun si fara sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefania-andreea stefania-andreea In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa \"atace\" ... (vezi toată discuția)