avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidatorul nu m-a informat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidatorul nu m-a informat

buna ziua

in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat o notificare careia sa-i anexez o copie dupa factura spunandu-mi ca procedura falimentului va fi declansata la o data ulterioara. Am trimis aceasta notificare, dar nici pana la aceasta data nu am fost contactata de catre cabinetul de insolventa.

ce pot sa fac in acest caz? pot solicita lichidatorului detalii cu privire la activitatii desfasurate de catre lichidator de la deschiderea procedurii falimentului si a masurilor intreprinse.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: actb , utilizator 13:43, 17 Iulie 2012

ce pot sa fac in acest caz? pot solicita lichidatorului detalii cu privire la activitatii desfasurate de catre lichidator de la deschiderea procedurii falimentului si a masurilor intreprinse.

art 7 din lege 85 spune ca dupa deschiderea procedurii de insolventa toate actele de procedura se comunica prin publicare in BPI prin urmare de cerut puteti sa ii cerereti ....dar nu este obligat sa vi le dea
Ati formulat cerere de inscriere la masa credala ??


Buna ziua
daca am inteles bine, sunteti unul din creditorii societatii comerciale fata de care s-a deschis procedura insolventei ....Cine a solicitat deschiderea procedurii insolventei?
Publicitatea se face prin intermediul Buletinului Procedurilor de Insolventa editat de ONRC si in care lichidatorul are obligativitatea de a publica notificari, convocari, rapoarte , tabelul preliminar al creantelor etc. Presupun ca doriti sa aflati daca sunteti inscris la masa credala ...
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
actb, utilizator
in momentul in care am contactat lichidatorul nu era declansat falimentul, acesta solicitandu-mi doar o notificare prin care sa aduc la cunostinta suma datorata. de la aceea notificare nu am mai primit nici un semn de la lichidator. ce sa fac in acest caz?
Si sunteti sigur ca acum societatea este in faliment? Se poate intra in faliment prin procedura simplificata de insolventa, sau se poate intra in insolventa prin procedura generala si ulterior faliment. Daca ati notificat lichidatorul ca detineti o creanta verificati sa fiti inscris la masa credala (tabelul preliminar de creante care trebuia publicat de lichidatorul judiciar in BPI). Daca lichidatorul nu va da detalii, verificati astfel: mergeti la ORC unde este inregistrata societatea -Compartiment BPI (sau la orice ORC din tara) si solicitati sa vi se elibereze copii de pe Buletinele Procedurilor de Insolventa in care au aparut acte legate de societatea care va intereseaza. Va costa foarte putin exemplarele BPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Taxa declaratie creanta mara2010 mara2010 Daca am formulat declaratie de creanta si m-am inscris la masa credala a unei societati aflate in insolventa si am atasat copiile dupa facturi si taxa ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale sor_ile sor_ile Buna ziua! In urma cu 4 ani am fost disponibilizat de la Petrom Service S. A. Am actionat in instanta societatea pentru anumite drepturi ... (vezi toată discuția)