avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza de calcul Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza de calcul Concediu de odihna

Buna seara,

Va rog sa ma lamuriti referitor la modul de calcul al indemnizatiei pentru concediul de odihna, mai bine spus care este baza de calcul pentrru cele 3 luni anterioare calculului si anume salariul de baza conform CIM (brutul) sau salariul brut realizat in fiecare luna? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 20 Iulie 2012
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
...

Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru concediul de odihna veniturile de natura salariala nepermanente, cum ar fi premiile sau alte drepturi care sunt lasate la aprecierea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu odihna? lilid lilid Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: La calculul indemnizatiei concediului de odihna, se va lua in calcul si suma bonusului din vanzari ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat marida marida la incetare cim a unui angajat trebuie sa ii platesc zile co neefectuat. cum se calculeaza concediul de odihna neefectuat daca în ultima luna de activitate a ... (vezi toată discuția)