avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul indemnizatie concediu odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul indemnizatie concediu odihna?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
La calculul indemnizatiei concediului de odihna, se va lua in calcul si suma bonusului din vanzari ?
Precizez ca bonusurile se acorda doar daca salariatul inteplineste targetul lunar impus.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 9 Ianuarie 2017
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

Din doctrina :
"Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei pentru concediul de odihnă veniturile de natură salarială nepermanente, cum ar fi premiile sau alte drepturi care sunt lăsate la aprecierea angajatorului. "(Ion Traian Ştefănescu, Modificările Codului muncii, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2005, p. 93)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul concediu de odihna anymaryh anymaryh Buna seara, Va rog sa ma lamuriti referitor la modul de calcul al indemnizatiei pentru concediul de odihna, mai bine spus care este baza de calcul pentrru ... (vezi toată discuția)
Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anne_david anne_david buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatie pentru concediul de odihna? La salariu tarifar + sporuri permanente, sau la salariul realizat? Media pe ultimele 3 ... (vezi toată discuția)