avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie banca

am ramas somer si nu mai pot platii ratele...anul trecut am renuntat,in fata unui notar public,la dreptul meu de mostenire si tot atunci am incetat sa platesc ratele.Intrebarea mea este incat timp se prescrie datoria fata de banca?Mentionez ca nu am nimic pe numele meu,sotia nu are servici si traiesc la socrii si muncesc pe unde apuc!Multumesc mult!#-o
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 19:47, 23 Iulie 2012
@duduian

1. Orice datorie se prescrie in termen de 3 ani, dar numai daca in acest interval banca nu a intreprins nicio masura/ niciun demers pentru recuperarea sumei. Aceasta inseamna sa va trimita adrese la domiciliu, sau in final sa cesioneze creanta catre o firma de recuperare de creante. Aceasta firma la randul ei va trebui sa va trimita somatii de plata. Orice document trimis, intrerupe termenul de prescriptie iar de la data lui intervine un nou termen de prescriptie de 3 ani.

CONCLUZIE : Suma se prescrie numai daca nu s-au intreprins demersuri pentru recuperarea ei.

2. Daca nu aveti venituri, in cazuri de executare se pot indrepta catre bunurile dvs. Da daca nu aveti, posibil sa fiti considerat "debitor insolvabil"

CONCLUZIE : Nu va avea ce sa va faca banca sau firma de recuperare, decat sa urmareasca in timp data la care va veti reangaja si sa reia procedurile.
Sincer, nu cred ca veti scapa de banca...
poate aveti norocul ca ex judecatoresc sa nu isi faca treaba si poate trec 3 ani in care nu se incep procedurile de executare,sau daca incep,poate nu mai continua...asa puteti scapa si se prescrie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar cu ipoteca dragosverban dragosverban Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pot invoca prescriptia datoriei la banca daca nu am mai platit un credit cu ipoteca(apartament) in urmatoarele conditii ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie catre o banca milles milles Buna ziua, Vreau sa stiu daca si dupa cat timp se poate prescrie o datorie a unui credit bancar. Am un asemenea credit contractat in 2008 si dupa aceea ... (vezi toată discuția)