avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... voluntariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

voluntariat

Ce presupune voluntariatul? Trebuie sa respecte conditii de fond si forma, sa fie incheiat in forma scrisa in cazul unui voluntariat in casele de copii abandonati???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 21 Iulie 2012
Conform prevederilor art. 2 lit. d din Legea voluntariatului modificată “ contractul de voluntariat este o convenţie cu titlu gratuit încheiată între o persoană fizică denumită voluntar şi o persoană juridică denumită organizaţie gazdă , în temeiul căreia prima persoană se obligă faţă de a doua să presteze o activitate de interes public fără a obţine o contraprestaţie materială”.
Prin activitatea de interes public se înţelege ( conform art. 2 lit. b din Legea nr.195/2001 ) activitatea desfăşurată potrivit legii în domenii , cum sunt: asistenţa şi serviciile sociale , protecţia drepturilor omului , medico-sanitar , cultural - artistic , educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios , filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar.

Legea nr.195/2001 , art. 8. - (1) Voluntariatul se desfasoara pe baza unui contract incheiat in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute, intre voluntar si organizatia gazda, in conditii de libertate contractuala a partilor si cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat coquelicot coquelicot Buna ziua. Am fost angajata in urma cu doua luni de catre un spital in baza unui contract de voluntariat, se pare ca in lipsa altor optiuni disponibile. ... (vezi toată discuția)
Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)