avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit la banca neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit la banca neachitat

Buna ziua.
Datoriile catre banci se prescriu? Am un credit neachitat, banca a reziliat contractul si as vrea sa stiu daca exista un termen in care acestia pot trece la executare silita sau ma vor urmari toata viata?
PS.: Creditul e cu ,,buletinul". :)
Va multumesc.
Da, se prescriu. Dar banca poate sa se foloseasca de termene chiar daca v-au reziliat contractul si va pot da in judecata, daca inca nu a facut-o, obtinand o sentinta prin care sa se puna in executare asupra bunrilor pe care le aveti in proprietate.
Va multumesc dar as mai avea o intrebare:
Recuperarea se face dupa o anumita regula, de exemplu intai poprirea pe salariu iar daca nu ai venituri trec apoi la urmatorul pas executarea bunurilor aflate in proprietate sau vin direct si iau tot ce gasesc?
Spre exemplu eu as dori sa mi se faca poprire pe salariu fara sa-mi fie executate bunurile, se poate asa?
contractul de credit constituie titlu executoriu, banca sau firma de recuperare se adreseaza direct unui executor judecatoresc, acesta face cerere la instanta si obtine incuviintare de executare sillita, va someaza, apoi ia ce prinde pana cand recupereza datoria.
Puteti sa va intelegeti sa platiti o suma maricica lunar.
Conteaza si cat aveti de plata, daca aveti o datorie de 10 mii de euro, puteti sa va intelegeti sa platiti o mie sa zicem, dar n-o sa accepte o suta daca au ce sa va ia.. un bun de valoare care vandut la licitatie acopera sau se apropie de suma datorata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii dodii57 dodii57 As dori sa stiu , daca am o datorie la CETELEM, si nu o mai pot achita, iar acum ma someaza ca trec la recuperarea bunurilor, iar eu nu am bunuri pe numele ... (vezi toată discuția)
Prescrie datorii bancare ContSters104330 ContSters104330 Am revenit cu acest subiect chiar daca am mai primit informatii pe aceasta tema.Am inteles ca datoriile se prescriu dupa 3 ani insa nu am inteles la 3 ani de ... (vezi toată discuția)