avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrie datorii bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrie datorii bancare

Am revenit cu acest subiect chiar daca am mai primit informatii pe aceasta tema.Am inteles ca datoriile se prescriu dupa 3 ani insa nu am inteles la 3 ani de cand?De la data contractarii creditului sau de la data la care datoria trebuia achitata integral?Si am intels ca daca nu ai nimic pe numele tau(de genul proprietate mobila sau imobila)nu au cum sa te execute silit deoarece nu au ce sa iti ia insa am vazut o stire la tv si am fost stupefiata cand am auzit ca doi datornici la o banca au fost amenintati cu puscaria daca nu isi platesc datoriile.Se poate intampla si asa ceva?(v-as ruga sa imi explicati in termeni comuni deoarece nu inteleg foarte bine acei termeni folositi in general de cei ce reprezinta legea).multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:40, 27 Octombrie 2009
Termenul de 3 ani curge de la nasterea dreptului , a raportului juridic obligational.
Este vorba de termenul general de prescriptie de 3 ani care incepe sa curga de la data cand se naste dreptul la actiune sau dreptul de a cere executarea silita. In situatia in care creditorul nu actioneaza in acest termen pus la dispozitie de lege, dreptul sau de a mai cere recuperarea creantei se stinge. Prescriptia insa poate fi suspendata( din cauze expres si limitativ prevazute de lege) cat si intrerupta( de exemplu, atunc i cand creditorul va face orice notificare privind plata datoriei.
Daca nu detineti bunuri care sa fie urmarite, creditorul nu va renunta, asta trebuie sa stiti. Exista si posibilitatea infintarii popririlor cat si alte modalitati.
inchisoare nu veti face, insa de datoria de la banca nu veti scapa :((:((

vi se poate pune poprire pe salariu si va vor fi urmarite bunurile viitoare, daca in prezent nu aveti. banca are grija sa intrerupa termenul de prescriptie care se calculeaza la vechimea fiecarei rate si nu a creditului in amsamblu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)