avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie angajat

Imi poate spune cineva care sunt procedurile si ce acte este necesar de facut pentru a demite un angajat ce nu se mai prezinta la servici ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 24 Iulie 2012
Cercetarea abaterii disciplinare - pasii de urmat :
1. referatul intocmit de seful ierarhic al autorului abaterii
2. Constituirea comisiei de cercetare prealabila disciplinara. Pentru cercetarea abaterii disciplinare şi propunerea sancţiunii, angajatorul constituie o comisie. Din comisie va face parte fără drept de vot, în calitate de observator, şi un reprezentant al organizaţiei sindicale al cărei membru este salariatul cercetat.
3. Convocarea facuta in scris a salariatului de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze aceasta operatiune, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
4. Intocmirea procesului-verbal de cercetare prealabila disciplinara de catre comisie. La stabilirea sancţiunii se va ţine seama de cauzele şi gravitatea faptei, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de gradul de vinovăţie a salariatului, de eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
5. În baza propunerii comisiei de disciplină angajatorul va emite decizia de sancţionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate. Jeca Jeca Buna ziua, Ma numesc Izabel si va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o dilema: \" cum se procedeaza in cazul in care un salariat nu se mai prezinta la ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara discover discover Buna ziua ! Sunt adminstrator la o Sc , si unul din angajați , a încălcat regulamentul de ordine interioară , si drept urmare, in urma unui control ... (vezi toată discuția)
Notificare neprezentare la munca anerol anerol Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect.Am avut un angajat caruia i s-a cerut sa faca stocul la sfarsitul lunii si a refuzat.De atunci ... (vezi toată discuția)