avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despre credit de nevoi personale fara garantie ( ...
Discuție deschisă în Executare silită

Despre credit de nevoi personale fara garantie ( imobil ) !

Debitorul poate fi executat silit pe bunurile imobile ( casa, masina ) in cazul in care acesta nu isi plateste ratele catre banca ?

Mentionez ca la incheerea contractului s - a garantat doar cu venitul lunar.
In conformitate cu art. 371 indice 3 Cod procedura civila pot fi executate silit bunuri aflate in patrimoniul debitorului sau veniturile realizate de catre acesta. In principiu se executa veniturile pentru ca este mai usor de aplicat masura popririi asupra acestora.
Dar executarea silita pe o proprietate se poate face daca aceasta nu a fost girata la acordarea creditului ?
Daca debitorul nu are venituri insa are proprietati este firesc ca creditorul sa execute proprietatile din patrimoniul debitorului, adica nu o sa astepte creditorul ca debitorul sa realizeze de undeva venituri pentru ca apoi sa puna poprire asupra lor.
Bun dar atunci nu ar fi fost tot aceiasi mancare de peste in cazul in care accesam un credit cu ipoteca . Cum sa ma exececute pe ceva pe care eu nu am garant ?
Atunci cand isi asuma o obligatie de plata debitorul garanteaza cu intreg patrimoniul sau pentru indeplinirea acestei obligatii de plata. Celelalte garantii expres mentionate in contractul de credit sunt luate de banca doar pentru a-si asigura prioritate la distribuirea sumelor recuperate din executare silita.

Alte discuții în legătură

Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat lauranna lauranna am o problema mare de tot . in anul 2007 am luat un credit de la banca si pana in anul 2009 am platit ratele la timp. in anul 2009 am fost data in somaj si nu ... (vezi toată discuția)