avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit fara ipoteca !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit fara ipoteca !

In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti reala mobiliara asupra incasarilor prezente si viitoare si soldurile conturilor deschise la Bt pentru titularul creditului si codebitor, fara a se limita la venituri din salarii sau remuneratii de orice fel, venituri din cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor.
Cel mai recent răspuns: infolegi , utilizator 17:56, 6 Noiembrie 2012
Da, daca soldul conturilor nu este unul indestulator pt recuperarea creantei, executarea se va putea face din bunurile mobile si imobile detinute de acea persoana.
dar atunci pentru ce mai exista Creditul de nevoi personale cu ipoteca daca este totuna cu creditul de nevoi personale fara ipoteca din moment ce pentru ambele credite te poate executa pe proprietati ! Mentionez ca nu exista incheat intre mine si banca contract de fidejusiune.
In cazul creditului cu ipoteca, bunul dvs imobil este indisponibilizat neputand fi instrainat atata timp cat are o ipoteca legal instituita.

In cazul dvs banca nu are bunuri de ale dvs indisponibilizate, dar isi poate realiza creanta din oricare dintre bunurile pe care le detineti, avand un drept de gaj general asupra totalitatii bunurilor si veniturilor dvs.

Acum ce vreti ca banca sa stea cu mainile in san si sa nu incerce sa recupere suma restanta ? Dvs ca si creditor asa ati face cu debitorii dvs?
Bunul ipotect nu este indisponibilizat. asta, mai ales daca avem un contract de ipoteca incheiat in regimul de aplicabilitate al noului cod civil unde se prevede ca este nula o astfel de clauza intr-un contract de ipoteca.
Pe vechiul cod civil, bunul al fi indisponibilizat doar daca exista si o interdictie de instrainare inscrisa odata cu dreptul de ipoteca in cartea Funciara a imobilului.

Orice creditor, inclusiv un creditor chirografar poate executa orice bun aflat in patrimoniul debitorului sau, ciar daca acel bun este ipotecat in favoarea altui creditor.

Dreptul de ipoteca confera doar un drept de preferinta pentru creditorul ipotecar de a-si indestula cu prioritate creanta din pretul de vanzare al imobilului si un drept de urmarire asupra bunului in mana aoricui s-ar afla imobilul la momentul executarii ( spre exemplu daca imobilul este vandut unui tert, dupa incheierea ipotecii, tertul preia imobilul grevat de ipoteca)


Acum ce vreti ca banca sa stea cu mainile in san si sa nu incerce sa recupere suma restanta ? Dvs ca si creditor asa ati face cu debitorii dvs?


Nu stimata Doamna!Dar nu este corect ca sa fi lasat de catre banca sa crezi ca daca vei face un credit de nevoi personale fara ipoteca si cu asigurare,in caz de neplata(din varii motive) nu-ti va fi EXECUTAT imobilul in care locuiesti.In alta ordine de idei un credit de nevoi personale fara ipoteca este mai scump cu cca.20%.DE CE?

Alte discuții în legătură

Contract ipoteca vs contract fara garantie ipotecara adiprenne adiprenne Buna ziua! As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un ... (vezi toată discuția)
Interdictii imobil ipotecat luciaro luciaro daca am un imobil ipotecat si in contractul cu banca nu se precizeaza nici o interdictie in acest sens, pot sa fac modificari la imobil fara acordul( stirea) ... (vezi toată discuția)
Despre credit de nevoi personale fara garantie ( imobil ) ! desprelegi desprelegi Debitorul poate fi executat silit pe bunurile imobile ( casa, masina ) in cazul in care acesta nu isi plateste ratele catre banca ? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)