avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neachitat

am o problema mare de tot . in anul 2007 am luat un credit de la banca si pana in anul 2009 am platit ratele la timp. in anul 2009 am fost data in somaj si nu am mai gasit de munca , doar sezonier ., astfel neputand sa mai platesc ratele la creditul respectiv. acum o firma recuperatoare de credite ma ameninta ca imi trimit dosarul in instanta. mentionez ca eu la vremea respectiva eram angajata cu carte de munca pe perioada nelimitata si nici nu am girat cu ceva creditul respectiv. nu am loc de munca nici acum , am depus nenumarate cv insa nu am reusit sa obtin un loc de munca, dar firma respectiva nu vrea sa inteleaga aceste lucruri si ma ameninta ca o sa vina sa imi ia bunuri din casa. intrebarea mea este: au dreptul sa faca acest lucru? ce se poate intampla daca nu reusesc sa obtin un loc de munca sa pot plati ratele si dosarul ajunge in instanta?. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:40, 8 Octombrie 2012
Pentru recuperarea unei creante, creditorul are dreptul sa execute silit debitorul. Executarea silita consta fie in poprirea veniturilor realizate de acesta, fie prin valorificarea unor bunuri aflate in patrimoniul acestuia.
Conform art. 371 indice 3 Cod procedura civila, veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu rodica23 rodica23 buna ziua...am avut un credit de nevoi persoanale pe o perdioada de 10ani...dupa 3 ani am ramas restanta iar BCR m-a vandut SC KRUK INTERNATIONAL ... (vezi toată discuția)
Despre credit de nevoi personale fara garantie ( imobil ) ! desprelegi desprelegi Debitorul poate fi executat silit pe bunurile imobile ( casa, masina ) in cazul in care acesta nu isi plateste ratele catre banca ? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Executarea silita asupra bunurilor apartinand altor pers decat debitorul unui credit andreeab andreeab buna ziua, am contactat un credit in anul 2005 si din sept 2006 nu am mai achitat ratele scadente, motivul fiind unul simplu si anume ca am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)