avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de preemtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de preemtiune

In 2007 am incheiat un contract de arendare a unei parcele de pamint de 2,00 ha unei societati agricole pe o perioada de 6 ani . Acum in 2012 cu 1 an inainte de expirarea termenului de arendare vreau sa vind terenul altei societati agricole. Aceasta mi-a oferit un anumit pret printr-o notificare scrisa cu care am fost la arendas pentru al instiinta daca vrea sa cumpere pamantul respectiv. Dupa 30 de zile de la instiintare arendasul refuza sa-mi dea un raspuns scris fiind necesar la notariat .va rog sa-mi raspundeti ce pot fa ce in acest caz.
Cel mai recent răspuns: parvanmarcel , utilizator 13:55, 30 Iulie 2012
Daca nu aveati inscris in contract dreptul de preemtiune al arendasului, nu aveti obligatia de a-l notifica; singura categorie de terenuri in care se cere manifestarea optiunii vecinilor este ce al terenurilor forestiere (paduri) conform Codului silvic
dar daca arendasul refuza sa-mi dea un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren daca arendasul incearca sa imi puna piedici? zensunnit zensunnit In primul rand, buna ziua. Detin un teren de 5 Ha si este dat in arenda . In ultima vreme m-am tot gandit sa il vand, iar inainte de a semna ultima data ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare drept de preemtiune turda01 turda01 Ce modalitate imi recomandati pentru a putea cumpara 3 parcele de teren agricol extravilan, la pachet, din care una este in arenda. Arendasul nu vrea sa ... (vezi toată discuția)