Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua,sotul meu a divortat de mine in octombrie 2011,pe motive fara nici o logica,la care am fost alungata din domiciliul conjugal,divortul sa desfasurat pana acum in luna iulie 2012 ramanand sa primim sentinta acasa,vreau sa precizez ca nu m-am intors in caminul conjugal, a ramas el si fica cea mare de 18 ani,fostul sot nu a mai avut un loc de munca din momentul in care a inceput divortul,acum imi spun vecini ca vinde lucruri din casa si partajul inca nu e finalizat,imi puteti spune ce sa fac in aceasta situatie din cate stiu toate lucrurile sunt bun comun.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:22, 4 August 2012
Dupa ce partajul este facut si dvs veti dovedi ca fostul sot a vandut din lucrurile ce erau bunuri comune, aveti 2 posibilitati.
1) cereti anularea contractului de V-C si va luati bunurile inapoi in natura.
2) cereti sotului dvs contravaloarea lor.
Va multumesc.
buna ziua. mergeti insotita de o persoana , care sa asiste si sa semneze in calitate de martora si intocmiti un proces verbal de inventariere a bunurilor comune. astfel veti putea proba in instanta ce bunuri comune au existat si ulterior au fost instrainate de fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii omama omama daca o femeie este scoasa afara din caminul conjugal apoi acuzata de parasire de domiciliu e posibil sa piarda copii? ....desi sa facut o declaratie la politie (vezi toată discuția)
Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Partaj si atribuire de locuinta cu chirie anl dany_28 dany_28 Buna ziua, Sunt divortat, am un copil impreuna cu fosta sotie. Divortul s-a finalizat la notariat (de comun acord), copilul ramanand in intretinerea mamei, ... (vezi toată discuția)